Ik vraag me af hoe men vanochtend naar Eva heeft gekeken. Het was nog redelijk fris, maar nog echt niet koud te noemen. Eva wilde geen lange mouwen aan en het was ook nog echt geen jassen-weer.  Ze ging naar school in een t-shirt met een rokje een lange legging daaronder (‘want dan mag ik gewoon met mijn benen wijd zitten’). Ik denk niet dat ze het een seconde koud heeft gehad.

Half augustus en de halve klas heeft al een muts op

Want wat schetst mijn verbazing toen ik haar op kwam halen? De halve klas liep de school uit met een muts op! Een muts! Het is half augustus. Voor mijn gevoel hebben ze de muts net afgezet (ergens half mei) en nu alweer op?

Noem mij maar gek, noem ons maar warmbloedig, maar die muts gaat pas op als het ‘koud’ is. Wanneer de wind ijzige lucht om je oren blaast. Wanneer de zon zo’n koude laag om zich heen heeft. Wanneer de regen niet meer verdampt op je huid.

Of ik moet natuurlijk een vet coole muts voor Eva hebben. Dan mag ze hem zo vaak op als ze wilt. eva-muts

 

 

Show Full Content
Previous Bij twijfel, gewoon doen
Next De jongste krijgt de afdankertjes

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close