Afgelopen zondag was het de hele dag een beetje van dat trutweer. We besloten om de regenbui niet af te wachten, maar naar het Wildpark Feldkirch te gaan. Feldkirch ligt in Oostenrijk en is iets van 20 minuten rijden. Dit park wordt ondersteund door sponsoren en daardoor is het gratis toegankelijk. Altijd fijn. Op de website zag het er allemaal goed verzorgd uit. Het enige dat we niet hadden gezien is dat het park bovenop de berg ligt. De weg er naar toe was een beetje stijl, gelukkig reed Floris!

We waren er rond een uur of één. De dames hadden allebei dat stukje in de auto geslapen. Fijn, zo waren zo vol energie in het park. Toen we boven op de berg hadden geparkeerd, besloten we Liza in de draagzak mee te sjouwen. Achterop mijn rug zat ze prima en kon ze alles zien. Ik moet daar alleen zelf nog aan wennen, ik vind het zo makkelijk voorop en natuurlijk een stuk gezelliger. Voor mijn rug is op de rug vaak wel wat beter.

Om bij het park te komen moesten we vanaf de parkeerplaats nog zo’n vijf minuten berg op lopen. Goed voor de beenspieren! Op een gegeven moment zie je dan het park liggen en zijn de stappen nog makkelijker te zetten.

Zoals ieder park en dierenpark in Zwitserland en Oostenrijk zijn honden gewoon toegestaan. Ik blijf dat gek vinden, die honden zitten vaak zo te blaffen naar de beestjes. Het wildpark zelf heeft een aantal leuke/speciale dieren en een heleboel bok- en geitensoorten. De witte ezels hadden samen met de vossen (die verstopt waren) het mooiste uitzicht. Ik ben niet zo fan van dit gedeelte van Oostenrijk omdat ze bergen zo stijl en zwart van de bomen zijn. Dat komt zo bedreigend over, maar zo óp de berg was het mooi 🙂

In het midden van het wildpark is een koffietentje en een zitplek en aan het einde een grote speeltuin. Superleuk! Daarbij is het park middenin het bos en zo aan het eind van de winter en begin van de lente, lijkt het een beetje herfst. Op een gegeven moment begon het helaas ook daar te regenen en na een kop koffie en een ijsje voor Eva, reden we weer op huis aan. Weer een plek gevonden om te onthouden!

Volgens Floris een jonge roofvogel
Volgens Floris een jonge roofvogel
Ook wel mooie ezels, zo wit
Ook wel mooie ezels, zo wit
Mevrouw blauwoogje. Wat vond ze het leuk om in de speeltuin te rommelen en houtjes te snoepen
Mevrouw blauwoogje. Wat vond ze het leuk om in de speeltuin te rommelen en houtjes te snoepen
En onze andere dondersteen, ze wil dolgraag weer terug!
En onze andere dondersteen, ze wil dolgraag weer terug!

Onderstaande foto;s heb ik met iPhone genomen, want denk maar niet dat Floris even de camera uit zichzelf pakt en foto’s maken met Liza op mijn rug was ook niet handig… Jammer! 🙂

Liza achterop
Liza achterop
Bijna compleet!
Bijna compleet!
Compleet en zie je die regenwolk!!!
Compleet en zie je die regenwolk!!!
Show Full Content
Previous Deze 8 Frozen-items koopt niemand
Next Acht keer paasinspiratie!

3 thoughts on “Ons bezoekje aan Wildpark Feldkirch

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close