Onze vakantie was alweer een tijd geleden en met de vier vrije dagen met Hemelvaart voor de boeg besloten we om eens te kijken naar een goedkoop weekendje weg. We vonden uiteindelijk een tent voor drie nachten op onze favoriete camping Val de Bonnal.

 

Camping du Val de Bonnal

Camping du Val de Bonnal ligt in het hartje van het landelijke Franche-Comté. Dat zegt me zelf niet zoveel, maar het is dichtbij. Zo’n 3,5 uur rijden bij van ons vandaan en ongeveer 6 uur vanuit Nederland. We zijn er in 2011 en in 2014 al geweest en kijken er allemaal met veel plezier op terug. Het was dus vrij logisch dat ik als eerste hier keek toen ik besloot dat we weg wilden met Hemelvaart.

Ik vind het een heerlijke familiecamping, echt Frans, maar met genoeg verschillende nationaliteiten. Naast de camping ligt een groot meer (waar helaas geen honden zijn toegestaan) en in het hart van de camping is een rivier waar je met de kano vanaf kunt varen.

Op de camping is een fijn zwembad met voldoende ligplekken en superleuke glijbanen. Er zijn twee speeltuinen, een restaurant en een klein supermarktje waar je ‘s ochtends heerlijk vers stokbrood kunt halen! Kortom; een ideale plek om even ertussenuit te gaan.

Ons weekend

Het waren een paar heerlijke dagen. Alhoewel ik niet zo te spreken ben over aanbieder (rent-a-tent) die we hadden gekozen. Alhoewel ze goedkoop zijn, zijn ze ook niet goedkoper dan anderen aanbieders. We misten een stukje comfort in de tent, het luxe van glamping en we hadden een ronduit slechte plek op de camping waardoor de ochtenden voor Liza echt te koud waren en we een flink stuk moesten lopen naar de toiletten. Daarbij kon je bij hen geen fietsjes huren en hadden ze ook geen kano voor gasten liggen (heeft Eurocamp wel).

De volgende keer zoeken we dan ook een andere aanbieder en kijken we ook naar de ligging van de tenten. Eva kreeg namelijk buikgriep zaterdag om 3 uur ‘s ochtends en als je dan met diaree nog 5 minuten naar de wc’s moet lopen is dat natuurlijk geen pretje.

Gelukkig ging het in de middag weer wat beter en had ze weer de grootste lol in het zwembad. Het is bijzonder om te zien hoe snel zij vriendjes maakt, met jan en alleman praat in zoveel verschillende talen. Maar ook hoe stoer ze is als het gaat om eten. Maakte ik me vroeger daar druk om, nu at ze gewoon – zij het met wat huivering – slakken! Wie had dat toch ooit kunnen denken?

 

Op donderdagochtend vlocht ik de haren van de meiden in. Dat bleek bij Eva tijdens het overgeven geen overbodige luxe te zijn geweest!
De grens bij Frankrijk, wat was het somber weer!
Ons plekje bij de tent Dit was Safaritent Taupe van Rent-a-tent. Zoals je ziet, hadden we de hond ook mee!
En hiervoor gingen we. Rust, natuur, ruimte, water
Uiteindelijk moesten we natuurlijk wel boodschappen doen. Dat was geen straf, bij de aldi haalde ik zoveel vlees voor zo weinig geld. Ik was helemaal door het dolle heen 🙂
De hond vond het allemaal wel spannend, maar met de goede hulp van Liza bleef hij relaxed
Met elkaar eten!
Op de barbecue lagen worsten en slakken!
We maakten slakkenburgertjes. Een slak tussen twee komkommers. Eva, de held at zo gewoon twee weg. Ik at er 1 en dat was genoeg 😉
‘s Avonds gingen we met elkaar de hond uitlaten en namen direct de kinderen van de buren mee. Zo gezellig op de camping
We werden getrakteerd op een schitterende zonsondergang
Echt mooi!
De volgende ochtend was Jones al vroeg wakker en omdat hij op donderdag van de spanning aan de dunne was, liep ik maar gelijk een rondje met hem. Toen kwam de zon net op en had ik weer geluk.
Eva had haar buurjongen om zeven uur al gelijk weer gevonden en totdat ze om 10 uur weggingen waren ze onafscheidelijk.
Vrijdagochtend was het nog best fris en dus besloten we nog even naar zo’n supermarche te gaan. De meiden waren moe van de nacht ervoor en sliepen zo in de auto!

 

Volgende keer pak ik het speelgoed van de meiden in, ze hadden namelijk alleen een bal meegenomen. Bij de Carrefour kochten we tennisrackets
Vrijdagmiddag gingen we naar het zwembad. Even maar, het water was best koud
Later werd het weer goed warm en gingen we nog een keer zwemmen.
Liza bleef van de glijbaan glijden
En Eva liet Floris niet meer gaan
‘s avonds lagen er garnalen op de barbecue en ook die at Eva met veel smaak op
Dit is toch heerlijk?!
De ladies
Het was tijd voor een ijsje!
Eva en ik liepen door naar het meer.
joehoe!
Dat ijsje moest en zou op… Dat had ze denk ik beter niet kunnen doen
Als de meiden in bed liggen zit ik dik ingepakt met koffie en mijn boek bij het vuur
Wat een nacht.. Het meisje voelde zich zo belabberd
Liza en ik halen lekker ontbijt bij het winkeltje op de camping!
Daarna willen wat meisjes gedag zeggen tegen Eva en Liza, maar Eva sliep. Ze gaan daarna met Liza nog naar de speeltuin totdat ze weer terug naar huis gaan.
koekoek
We lunchen met een heerlijk visje en besluiten die avond naar huis te rijden. Het wordt koud en nat, en met een niet fitte eva liggen we liever in ons eigen bed
maar niet voordat we nog een paar uur n het zwembad liggen!
Ze vind het heerlijk in het water
En na twaalf uur spugen, is het voorbij. Ook eva geniet nog van het zwembad. Gelukkig maar!
Genoeg te doen voor groot en klein
Je ziet de wolken op de achtergrond. Tijd om te vertrekken!
Jones heeft het ook supergoed gedaan. In een andere omgeving, meer aan de lijn dan los. Maar wat een lieverd!
En als we de tent hebben schoongemaakt, mogen de meiden nog even gamen. Want dat hadden ze wel gemist van thuis… pfff!

En zo kwam er aan een paar heerlijke dagen een einde. Hier kunnen we wel weer even op teren! Het liefste zou ik dit dus ieder weekend doen; kamperen, ontdekken, avonturieren en genieten.

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Nieuwe bril met meekleurende glazen via Polette
Next Review: Film Casper en Emma maken theater

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close