Zo trots als een pauw dat mijn foto zo te zien is voor ruim 200.000 mensen!
Zo trots als een pauw dat mijn foto zo te zien is voor ruim 200.000 mensen!

Met Eva die nog geen vier is, is het hebben van een Eftelingabonnement echt geen overbodige luxe. Oké, het is wel een luxe natuurlijk. Maar voor 18 euro per maand (incl. 3 euro voor parkeerkaart) valt het nog wel mee. Omdat deze week mijn foto door de Efteling werd uitgekozen Facebookcoverfoto (whaah! supertof en een onwijze eer) vond ik het leuk om vandaag Eva’s favoriete attracties op een rij te zetten.

Sprookjesbos

Ik denk dat iedereen het sprookjesbos wel kent, maar weet je ook dat het sprookjesbos nog steeds vernieuwd wordt. Naast dat De Sprookjesboom een paar jaar geleden zijn intrede deed, werd 1,5 jaar geleden ook het sprookje ‘De Nieuwe Kleren Van De Keizer’ toegevoegd. Tot vorig jaar was een bezoekje aan de Efteling niet compleet zonder Roodkapje te hebben gezien, dit jaar hoopt Eva steeds dat er in het theater een voorstelling van de Sprookjesbosbewoners is. Want zo dicht bij je favoriete figuren zijn, dat is toch ook wel erg tof! De verhalen en de liedjes kent ze na het seizoen uit haar hoofd, en ik ook. Maar het allerleukste is het einde van de show, dan mogen de kinderen dansen met de sprookjesbosbewoners.

sprookjesbos
Eva door de jaren heen in het sprookjesbos

Raveleijn

Toen Eva nog een kleine baby was luisterden we in bed vaak via Youtube naar de muziek van Raveleijn. Prachtig vond ze het. En nog steeds! Hoewel Eva het verhaal steeds beter snapt, is het de hele show waarvan ze onder de indruk is. Paarden, vuur, ruiters, ridders, raven, het kan niet op. Eva vindt het prachtig!

Let wel op; je moet voor deze show (gratis) kaartjes halen!

raveleijn
De indrukwekkende show van Raveleijn is voor jong en oud!

Aquanura

Deze spectaculaire watershow betekent vaak het einde van een fijne dag in de Efteling. Van verschillende Eftelingattatracties is een compilatie gemaakt en de waterstralen dansen op dit ritme. Niet alleen het water danst, ook Eva danst altijd gezellig mee!

En de rest is ook een waar feest!

water
En ook voor waterpret zit je in de Efteling goed!

Vaak krijg ik de vraag wat nu echt leuk is voor een kind van 3. In principe is in de Efteling alles leuk voor die kleintjes. Ze mogen alleen nog niet in Joris en de Draak, De Vliegende Hollander, Python en de Vogelrok. Maar de piranha was vorig jaar dikke pret, vorige week ging Eva voor het eerst in de Bobslee, de kookpotten en Carnaval Festival (Jokie en Jet) moeten we echt niet vergeten. Droomvlucht, die gekke slakken in het Land van Laaf, zelf autorijden en de pandadroom zijn allemaal leuke attracties voor die mini’s. En toch… Vorig jaar, op een hele warme dag, hadden de kinderen de grootste lol bij de waterfonteinen.

Show Full Content
Previous Koraal is het helemaal!
Next Recycle oude blikken tot een tof drumstel

2 thoughts on “Onze favoriete attracties in de Efteling

  1. Wat gaaf jullie foto! Hij is ook erg mooi.

    Ik ben nog nooit bij de Sprookjesboom geweest. Gaan daar zeker een keer kijken als Jenthe wat groter is.

    Leuke blog heb je. Volgde je al op Youtube tot ik je site daar tegen kwam!

    Mooie foto ook die laatste met dat water :-))

    1. Hi Kelly! Leuk om te lezen, nu heb je nog wat meer om te volgen 😉 Volgens mij vond Eva vanaf 1,5 Efteling leuk, dus nog even geduld! Hoewel, Jenthe is ook al over een paar maanden weer 1. Wat gaat dat toch hard!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close