Een fotograaf zonder fatsoenlijke camera? Dat kan natuurlijk niet. Toen vorige week mijn camera dan ook kapot ging, besloten we al snel dat er een nieuwe moest komen. Gelukkig was het de maand van de bonus, dus kon het gelukkig ook! Het werd de opvolger van mijn 70D, een 80D. Een camera dat voor mij werkt en wat heb je dan nog meer nodig?

Oke, omdat de body niet los geleverd werd, kocht ik hem inclusief 18-135 lens. Want ja, ik moest en zou nou eenmaal een nieuwe camera hebben. Deze lens verschilt eigenlijk niet zo van mijn 18-200 die bijna vastgeplakt op mijn camera zit.

Ooievaars spotten

Gisteren besloot ik om met Eva de camera en die nieuwe lens uit te proberen in het riet hier in de buurt. Deze plek is een beschermd natuurgebied, je mag er dan ook niet met de auto komen. Na een leuke wandeling kwamen we dan aan op de plek waar de oude turffabriek staat en waar de natuurlijk verder zijn gang gaat. Hoe dichter we bij de de Schollenmühle kwamen, hoe meer ooievaars we zagen. We hoorden ze klepperen, ze vlogen over ons hoofd, ze maakten ruzie en hadden seks. Het was net een soap en Eva en ik vonden het fantastisch om ze zo te kunnen zien. Heel bijzonder.

De foto’s vielen me gelukkig ook niet tegen. Al denk ik dat ik deze lens uiteindelijk weer door ga verkopen, want hij verschilt niet zo enorm van mijn andere lens.

Schollenmühle
De lente begint, overal aan de bomen zag je verse knoppen

Schollenmühle

Zo gaaf wanneer ooievaars over je heen vliegen. Dit is ook echt wel mijn favoriete foto

Schollenmühle

 

Niet alleen ooievaars hadden onze interesse. Het kleine meer was ook echt mooi
Schollenmühle
Bovenop de oude turffabriek houden twee ooievaars aan hun nest

Schollenmühle

In de spiegeling zie je de ooievaars op het dak zitten
Schollenmühle
Een deel van de turffabriek
Show Full Content
Previous Win de leukste cd van 2017: Kids hits top 100 2017
Next Eropuit | Hoog de lucht in het natuurbelevenispark Skywalk Allgäu

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close