In Oost-Zwitserland is veel te beleven. Grote uitstapjes, kleine plekjes. Dure parken en goedkope of zelfs gratis ontdekkingen. Het afgelopen jaar heb je hier al veel over kunnen lezen. Afgelopen week gingen we op pad in de buurt. In Oberriet heb je namelijk twee ruïnes staan. Schloss Blatten en Ruïne Wicherstein. Bij deze laatste ruïne stopten we.

Bovenop een berg zie je vanaf de weg al de overblijfselen van wat eens een plek was waar mensen woonden en leefden. Dit is ruïne Wichenstein en dateert al van voor 1270.  De ruïne staat in de buurt van Schloss Blatten en gezegd wordt dat er zelfs een geheime gang tussen deze ruïnes is. De ruïne staat bovenop een berg en dat maakt het zo ontzettend bijzonder. Zie noemen deze ruïnes ook wel een ‘höhlenburg’.  In het kanton St Gallen is dit de enige in zijn soort.
wichenstein2

Zoals gezegd staat het dus op een berg. Dat betekent dat we een klim moesten maken om erbij te komen. Even voor jullie beeld: ik was niet goed voorbereid. Ik had m’n slippers aan en geen draagzak voor Liza mee. Op mijn slippertjes liep ik dus met Liza op m’n heup naar boven. Dat ging, maar het pad was niet heel comfortabel. Geen stenen, maar aarde. Geen relingen, alleen een rotswand aan de rechterkant en de ‘afgrond’ aan de andere kant. Gelukkig had Floris een wandelstok voor Eva meegenomen en daar maakte ik dankbaar gebruik van. Na een klim van een kwartier (dat viel dus wel mee) kwamen we boven aan. De meiden klommen direct de grot in en wij volgden al snel.
wichenstein1

Wat een ruimte en wat een uitzicht. Het was een ruime grot met daarvoor een gebouwde wand met vensters. De kinderen vermaakten zich prima met het rennen en klimmen en uiteindelijk maakte Liza ook nog eens een glijbaan voor zichzelf. Zwart van het stof en zand kwamen de meiden de grot weer uit. Daarna daalden we weer af, net zo lastig als naar boven klimmen, vooral op je slippertjes, maar wel een ontdekking en ervaring rijker!
wichenstein-3
Een aanrader!

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven: deze week was kort maar zeer krachtig!
Next Hoog hebbuh-gehalte: Roomblush

4 thoughts on “Oost-Zwitserland: bezoek ruïne Wichenstein

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close