Ik heb altijd gezegd dat ik geen hardlopenwedstrijden doe. Want hardlopen doe ik omdat ik eten te lekker vind en sportiever wil zijn. Niet omdat ik sneller wil worden of omdat ik in een wedstrijd mezelf wil laten zien. En toch gaat het gebeuren. Over een half jaar doe ik mee aan de Frauenlauf in Bregenz. Niet omdat ik het zo enorm graag wil hoor, maar omdat ik het met veel lieve vriendinnen uit binnen- en buitenland ga doen.

Rennen met online vrienden

Weet je nog dat ik in april in met onbekende online vriendinnen in Berlijn was? Dat gaan we weer doen. Met veel dezelfde dames en met ook heel veel nieuwe sportievelingen. We hebben allemaal een ding gemeen: we zijn allemaal moeders en wonen/woonden in het buitenland. Dit keer hebben we naast een gezellig weekend voor de boeg, ook een sportieve uitdaging: de 5 of 10 kilometer tijdens de Frauenlauf in Bregenz lopen.

Frauenlauf Bregenz
Frauenlauf Bregenz

We kennen elkaar via een facebookgroep en hebben nu een aparte groep waarbij we onze hardloopavonturen delen. Van beginner tot vergevorderde hardloper. We genieten van wat iedereen tijdens de route doet, de foto’s die we maken van die mooie plekken waar we allemaal wonen en uiteraard de vooruitgang die we zien bij onszelf en elkaar. Ik wist niet dat een groep zo motiverend kon werken! Want als ik een paar dagen niet heb gelopen en dan zie wat anderen doen, dan wil ook weer!

Omdat ik al 2 keer in de week sport en soms zelfs drie keer, is het hardlopen iets wat ik erbij doe. Het was vrijblijvend. Ik deed het zo 1 en misschien 2 keer in de week met het gevoel ‘ik zie wel waar ik eindig vandaag’. Inmiddels ben ik wel een stuk gemotiveerder. Ik zie vooruitgang en ik voel de vooruitgang bij mezelf. Al gaat het niet zo snel, omdat ik wel vind dat je lichaam uitgerust moet zijn als je weer een prestatie vraagt. Maar heb ik een dag niet gesport, dan sta ik de volgende dag wel klaar met mijn schoenen. Inmiddels loop ik dus 2 keer in de week en dat hoop ik in de winter ook vol te houden.

Dit was gewoon een ontspannen rondje hardlopen. Ik wist niet dat dat ook kon ? Fijne zondag! #running #hardlopenmetevy #marliekerent

Een bericht gedeeld door Marlieke.com | LoveThat.nl (@marliekecom) op

Voor Bregenz heb ik geen doel. Ik zou het alleen super vinden als ik dan zo’n conditie heb dat ik die 5 kilometer zonder wandelen, kan volhouden! Wil jij mij richting Bregenz blijven volgen? Op Instagram kun je onder de hashtag #marliekerent mij in de gaten blijven houden!

Show Full Content
Previous Een tandartsbezoek via school
Next Laat ze ruzies zelf oplossen!

2 thoughts on “Aftellen naar Bregenz, ik doe mee aan de Frauenlauf

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close