Iedereen is momenteel druk op zoek naar geschikte cadeaus voor de feestdagen, maar voor de ondernemers onder ons komt hier nog een belangrijke taak bij: het vinden van de ideale relatiegeschenken. Ook dit kan erg lastig zijn, je wil natuurlijk niet zomaar iets geven. Het idee achter een relatiegeschenk is immers dat klanten of zakenpartners jouw bedrijf niet meer vergeten. In dit artikel geven we een aantal tips voor ondernemers die op zoek zijn naar de perfecte relatiegeschenken!

Cadeaupakketten als relatiegeschenk

Wie zegt dat zakelijke cadeaus altijd maar uit één onderdeel moeten bestaan? Er wordt steeds vaker gekozen voor een cadeaupakket als relatiegeschenk, in plaats van één product. Zie het als een soort kerstpakket voor klanten en zakenrelaties. Er zijn verschillende aanbieders van zakelijke cadeaupakketten met diverse thema’s, bijvoorbeeld als je een duurzaam cadeaupakket wil versturen, of een cadeaupakket speciaal voor mannen of juist voor vrouwen. Ook kun je ervoor kiezen om jouw klanten of zakenrelaties hun eigen cadeaupakket samen te laten stellen. Dan krijgen ze dus alleen maar producten die ze ook echt gaan gebruiken. Met zo’n uniek idee zullen ze jouw bedrijf zeker niet vergeten. 

Relatiegeschenken speciaal voor vrouwen

Werk jij als ondernemer vooral met vrouwen? Dan wil je jouw relatiegeschenk daar waarschijnlijk wel wat meer op afstemmen. Ben je op zoek naar een luxe cadeau voor haar? Dan heb je vandaag de dag veel keuze. Vrouwen krijgen over het algemeen graag gepersonaliseerde cadeaus, blijkt uit onderzoek. Dat betekent dat het niet verstandig is om iedereen hetzelfde relatiegeschenk te geven. En doe je dat wel, zorg dan dat het een geschenk is dat toch gepersonaliseerd kan worden, bijvoorbeeld met een naam. Dan is het in ieder geval niet exact hetzelfde. Wat je kunt geven, hangt een beetje af van de periode waarin jij relatiegeschenken wil versturen. Wil je rond de feestdagen relatiegeschenken versturen? Denk dan bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde kerstballen of een verzorgingspakket. 

Kant-en-klare relatiegeschenken

Heb je er eigenlijk weinig tijd voor, maar wil je toch graag relatiegeschenken versturen die wat unieker zijn? Dan kun je kiezen voor kant-en-klare zakelijke cadeaupakketten. Dit is een simpel proces en het kost je maar weinig tijd, want de pakketten zijn al samengesteld, jij hoeft alleen maar een keuze te maken. Je kiest gewoon het thema dat bij de periode past waarin je het geschenk verstuurd en je bent verzekerd van een mooi pakket voor jouw zakenrelaties. Vaak is dit vergelijkbaar met een kerstpakket: de cadeaupakketten zijn voorzien van functionele producten, zoals lekkernijen of verzorgingsproducten. Zo weet je in ieder geval zeker dat jouw relatiegeschenk niet in de onderste la van het bureau verdwijnt! 

Show Full Content
Previous Laat een slagroomtaart bezorgen bij iemand in jouw omgeving
Next 5 redenen om een opzetzwembad in de tuin te nemen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: