De vintage stijl is in de afgelopen jaren weer helemaal teruggekomen. Er wordt weer steeds vaker geshopt bij tweedehands winkels in plaats van alles nieuw te kopen. Dat geldt vooral voor meubels. Ze gaan immers erg lang mee en de prijs van tweedehands meubels is een stuk aantrekkelijker dan die van nieuwe meubels. Maar hoe weet je nu zeker dat je goede tweedehands meubels koopt tegen een prijs die gelijk staat aan de kwaliteit van de meubels? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

1. De kwaliteit en prijs

Als je in een woonwinkel meubels gaat kopen, wil je natuurlijk ook dat de kwaliteit en prijs goed in verhouding zijn. Als meubels van goede kwaliteit zijn, gaan ze enorm lang mee en kun je er zelfs tweedehands nog jaren mee vooruit. Om een miskoop te voorkomen, is het in ieder geval verstandig om te bedenken waarom een meubel weg is gedaan. Is het weggedaan omdat het niet meer comfortabel of functioneel is? Dan heb je er niet meer zo veel aan, of je moet het nog op kunnen knappen. Dit betekent dan wel dat je dit ook terug moet zien in de prijs. Verdiep je ook in de originele vraagprijs van een meubel en zorg dat je niet boven de 50 procent van de originele prijs gaat zitten. De kans dat een meubel dit niet waard is, is dan een stuk groter.

2. Past het bij jouw interieur?

Een tweedehands meubelstuk kopen scheelt een hoop in prijs, maar als het niet bij de rest van je interieur past, is de kans groot dat je er snel op uitgekeken bent. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kapstok, zul je in een kringloop niet snel een moderne variant vinden. Wil je dat wel, dan kun je dit meubelstuk beter gewoon in een winkel aanschaffen. Meubels die je vaak wel gewoon bij een tweedehands winkel kunt kopen, zijn bijvoorbeeld tafels, stoelen en kasten. Deze kun je altijd wel aanpassen aan jouw huidige inrichting, bijvoorbeeld door ze op te schuren en opnieuw te schilderen. Stoelen zijn vaak erg neutraal, waardoor ze bij meerdere soorten interieurstijlen passen. Let hier dus wel op wanneer je iets aan gaat schaffen en staar je niet alleen blind op een lage prijs.

3. Waar koop je tweedehands meubels?

Waar ben je van plan jouw tweedehands meubels te kopen? Dit kan ook invloed hebben op de kwaliteit die je kunt verwachten. Koop je meubels bij een vintage winkel of een kringloop, dan kun je er vaak wel vanuit gaan dat de kwaliteit in orde is. Dit soort winkels zijn over het algemeen namelijk erg kieskeurig welke meubels ze wel en niet aannemen. Koop je meubels via Marktplaats of Facebook, dan moet je wat voorzichtiger zijn. Koop nooit iets zonder het gezien te hebben.

Show Full Content
Previous Mijn favoriete horlogemerken!
Next Drie ondergewaardeerde merken die je bij Hairfair kunt bestellen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: