Ha je leest het goed. Ik ga weer een nieuwe uitdaging aan. Na twee keer hardlopen in Bregenz en een best spannend weekend met onbekenden in Berlijn en een Mud Run (waarbij ik dus uiteindelijk 13 weken zwanger bleek), ga ik nu voor een wandeltocht van ruim 40 kilometer. Van de mooie Bodensee naar de Hoher Kasten (een berg in de buurt) proberen we met een groep dit in een dag te wandelen. Daarvoor zijn we flink in training, want al kan je conditioneel en mentaal die 40 kilometer wel wandelen. De voeten en benen zijn dit niet gewend! 

Goede voorbereiding is het halve werk! 

Zoals gezegd trainen we goed. Twee keer in de week staat er een wandeling op de planning waarbij we ons niet alleen richten op kilometers, maar ook op hoogtemeters. Een wandeling in Zwitserland is namelijk niet vlak. De route kent 2100 hoogtemeters, waarbij de laatste 1000 berg op zijn. Ik ga er niet vanuit dat ik die laatste 1000 hoogtemeters nog ga redden met mijn knieën en heupen, dus mijn doel is met de gondel omhoog. Maar desalniettemin moeten we trainen. De ene keer richten we ons vooral op afstand en op rustig wandelen, de andere keer lopen we wat sneller en hoger, meer gericht op conditie. 

Je hebt niet perse nieuwe spullen nodig, maar het is wel leuk om nieuwe spullen te kopen!

Het is voor ons allemaal nieuw. Een lange wandeling maken is nieuw, maar ook wat we ervoor nodig hebben is nieuw. Natuurlijk hebben we allemaal wandelschoenen,  maar schoenen waarbij je 5 kilometer op loopt of schoenen waarmee je 40 kilometer moet lopen op verschillende ondergronden. Daar zit toch wel een wezenlijk verschil in. Dus shopte ik in Zwitserland, maar je kunt ook prima bij Otto je wandelspullen kopen! Dus moesten we op zoek naar goede wandelschoenen die presteren op verschillende ondergronden. Maar ook wandel je met een rugzak waarin je je spullen voor de hele dag mee neemt. Je hebt een regenjas nodig voor het geval dat… Je hebt niet perse nieuwe spullen nodig, maar het is wel leuk om nieuwe spullen te kopen!

Zo kocht ik een wandelrugzak, nieuwe wandelbroeken, nieuwe schoenen en een regenjas. Ook al loop ik na deze wandeltocht niet meer zoveel, dit zijn wel dingen die ik altijd kan gebruiken. En eerlijk, de wandelbroeken die ik gekocht heb zitten zo lekker dat ik ze gewoon als normale broek draag! 

Show Full Content
Previous Luisterboeken zijn toch voor oude mensen?
Next Capsule wardrobe ook een goed idee voor tieners?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close