Het plaatsen van een overkapping vraagt om een goede organisatie. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen uit een aantal praktische en comfortabele meubels en accessoires. Deze moeten ook nog eens passen bij de rest van jouw tuin. Het kan ook zo zijn dat je zelfs nog de vorm en grootte van jouw toekomstige overkapping moet kiezen. Daarnaast zijn er een hoop vloeren die je kan plaatsen onder jouw overkapping. In deze blog behandelen we vier populaire opties. Lees dus gauw verder en ontdek de mogelijkheden!

Beton

Een betonnen vloer is tegenwoordig weer helemaal populair! Het kan een grote klus zijn om zo’n vloer te leggen, maar je krijgt er iets heel moois voor terug. Door het te vlinderen krijgt een betonnen vloer bijvoorbeeld een mooi textuur. Een betonnen vloer is daarnaast erg praktisch voor het plaatsen van meubels en accessoires. Er zijn namelijk geen hoogteverschillen in de vloer die de stabiliteit van een object kunnen verstoren. Een betonnen vloer zorgt voor een industriële look, wat tegenwoordig erg populair is. Zo kan je ervoor kiezen om oude bouwlampen te plaatsen onder jouw overkapping. 

Hout

Een houten vloer is altijd al populair geweest. Het is erg gangbaar in de toepassing, want je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten hout. Zo kan je jouw houten vloer gemakkelijk combineren met verschillende stijlen aan inrichtingen. Het is wat lastiger in onderhoud dan een betonnen vloer. Een houten vloer is namelijk kwetsbaarder voor blijvend vuil en schade. Gelukkig zijn er talloze middelen waarmee je een houten vloer kan onderhouden. Zo kan je er jarenlang van genieten. 

Grind

Veel tuinen beschikken over grind als bodembedekker. Veel mensen kiezen ervoor om hun overkapping te plaatsen boven grind. Dit heeft een knusse uitstraling en het zorgt voor eenheid met de rest van de tuin. Daarnaast hoef je deze bodembedekker vrijwel niet te onderhouden. Het is aan de andere kant niet zo comfortabel om op te lopen. Daarnaast biedt het meubels en accessoires niet echt stabiliteit. Voor een kleine overkapping, met enkel een tafel en zitmeubilair, is het een prima grond. 

Composiet

Een ander voorbeeld van een praktisch materiaal is composiet. Het is gemaakt uit verschillende materialen, waaronder kunststof. Het is makkelijk te onderhouden en het is beschikbaar in verschillende stijlen. Zo kan je hiermee ook een betonnen vloer nabootsen. Het is ook nog eens makkelijk plaatsen. Dit maakt het een hele praktische keuze. De ruime keuze in stijlen zorgt zo voor een hoop gemak bij de aanleg van jouw overkapping

Show Full Content
Previous De pro’s & cons van een hoekbank; lees met ons mee!
Next Waarom trouwen een goed idee is!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: