Tijdens ons familieweekend in Nederland vorige week, hebben wij met 18 personen overnacht in het ‘nieuwe’ vakantiepark van de Efteling, Loonsche Land.

We hadden een huisje voor 12 personen en een huisje van 6 personen gehuurd. We waren er op vrijdag en op zaterdag, waarvan we de zaterdag uiteraard in de Efteling hebben doorgebracht, op zondagochtend gingen we weer naar huis. Het waren helaas twee gure en koude winterdagen, zodat er van spelen op het vakantiepark niet veel kwam. Gelukkig valt er genoeg te vertellen over Vakantiepark Loonsche Land!

Efteling Loonsche Land

Naast het Eftelinghotel, het vakantiepark Bosrijk is de Efteling sinds vorig jaar een nieuw vakantiepark rijker, het Loonsche Land. In dit ruim opgezette park, slaap je midden in de natuur. De huisjes zijn prima, maar heel basis. Je slaapt er, je kunt er koken, er staat een tafel een bank en wij hadden nog een zitzak in ons 6 persoonshuisje. Verder is het huisje weinig spectaculair.

Efteling Loonsche Land

De inrichting is van een lichte kleur hout. Je komt in het huisje vrij weinig van de Efteling, een schilderij bij de eettafel en dat was het. In ons zespersoonshuisje hadden we een kamer voor 4 personen, met een stabiel stapelbed voor de kinderen. En een tweepersoonskamer. Daarbij een badkamer en aparte wc. In het 12 persoonshuisje was alles verdubbeld. Dus twee badkamers, twee wc’s, twee kamers voor 4 personen en 2 kamers voor 2 personen.

Efteling Loonsche Land
Sanne had ons 6 persoonshuisje versierd, omdat we een paar weken geleden jarig waren!

De belangrijkste vraag van iedere vakantie: Hoe slapen de bedden? Floris heeft zaterdag de hele dag ziek op bed gelegen en heeft prima geslapen. Ook ik vond het bed prima liggen, maar iets te klein toen Liza naast me kwam liggen. Vooral het dekbed was echt heerlijk donzig en had ik zo mee naar huis willen nemen!

Het grote voordeel van het twaalfpersoonshuisje was zeker wel dat we er met 18 mensen in konden verblijven (eten, spelen – niet met 18 man slapen). We konden zelfs met elkaar aan de lange tafel eten en dat is met een familieweekend toch wel erg gezellig!!

Efteling Loonsche Land
Even binnenkijken in het twaalfpersoonshuisje

Vermaak op het vakantiepark

Op het vakantiepark kan je je ook goed vermaken. Nu was het bij ons koud en guur en echt winter. Maar met een leuke kleine kinderboerderij, een schapenweide en heel veel water en klimtoestellen is er met beter weer heel veel te beleven. Daarbij zijn er veel wandelroutes, worden er excursies georganiseerd en zijn er ontdekboxen Kortom, buiten een bezoek aan de Efteling is er ook op het park genoeg te doen!

Bezoek aan de Efteling

Vanuit het Loonsche Land kan je naar de Efteling lopen (15-20 minuten), maar je kunt ook met het pendeltreintje heen en weer. Overigens is een overnachting in het Loonsche Land inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Daarbij kun je ook na sluitingstijd nog in de restaurants van de Efteling eten en een half uurtje eerder de Efteling betreden.

Check hier de website van het Loonsche Land

Efteling Loonsche Land
Efteling Loonsche Land
Show Full Content
Previous Easy Peasy! Het dessert van de cover van de Allerhande
Next Review | Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: