Precies een jaar geleden vertrok ik samen met vriendin Rianne voor een weekendje naar Parijs. Stiekem schaamde ik me wel een beetje dat ik, toen 32 jaar, nog nooit in Parijs was geweest. Parijs hoort bij je opvoeding en anders moet je hoogstens een keer met je vriendje naar Parijs zijn geweest. Stad van de liefde of niet, wij vertrokken vol goede zin om 4 uur ‘s ochtends met een bus vol collega’s (en aanhang) van Rianne naar de lichtstad. Het doel van dit weekend: alle highlights van Parijs zien. Zo gezegd, zo gedaan en nog geen 32 uur na onze aankomst, zaten we alweer in de bus terug. Ik denk dat we tientallen kilometers gelopen hebben, maar volgens mij hebben we alle highlights gezien, al dan niet vanuit de verte. Ik kan in ieder geval niet meer zeggen dat ik nog nooit in Parijs ben geweest!

Vandaag dus de highlights uit Parijs van vorig jaar:

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

We zijn onze tocht door Parijs gestart bij Galeries Lafayette. Dit warenhuis is te vergelijken met de Bijenkorf, alleen dan enkele malen groter en toch ook wel wat luxer. Het warenhuis kenmerkt zich door de schitterende glas-in-lood koepel. Echt bizar mooi en indrukwekkend. En als je daar dan toch bent, ga dan ook naar het uitzichtterras. Daar heb je een mooi uitzicht over Parijs en zie gelijk de Eiffeltoren en de Sacré Coeur. Kan je gelijk weer een aantal highlights afstrepen. Zoals het in het warenhuis (ik hoop trouwens niet dat ik iemand nu met deze term voor het hoofd stoot), is het ook buiten op het terras plek voor wat luxe. Wil je in stijl lunchen dan kan je op het terras terecht, je krijgt het uitzicht cadeau!

Het uitzicht van Galeries Lafayette op de Sacré Coeur

De indrukwekkende koepel

Het hele warenhuis straalt luxe uit

Lopen door de stad

In de middag liepen we door stad. Ademden we Parijs in, vermaakten we ons door naar mensen te kijken, raakten we de weg kwijt, dronken we koffie met een leuke ober, proefden we bij LaDuree Macarons en shopten we wat voor baby-to-be (ik was 20 weken zwanger) en voor Eva.
IMG_9848

Avondprogramma: een rondje over de Seine!

Na een heerlijk diner ergens in Parijs, liepen we naar de opstapplaats voor de rondvaartboot. Omdat wij begin November gingen, was het al vroeg donker. In Parijs is alles op schitterende wijze verlicht, dus een ‘s avonds een tochtje over de Seine is zeker geen straf. Let er wel op dat je warm bent ingepakt, want we hebben het wel koud gehad toen we buiten foto’s aan het maken waren. Je kunt wel binnen zitten, maar een extra dikke trui voor ‘s avonds onder je jas is best aan te raden! Je vaart langs de Eifeltoren, Pont Neuf, Louvre en Notre Dame. Check, Check en dubbelcheck! Vooral de Eiffeltoren was zo dichtbij, dat we daar ter plekke besloten dat we die de volgende dag niet meer zouden bezoeken.

De EIffeltoren
De EIffeltoren
Hier zie je ook dat we niet echt mooi weer hadden, maar dat maakt voor de foto niet uit!
Hier zie je ook dat we niet echt mooi weer hadden, maar dat maakt voor de foto niet uit!

Zondag: gratis entree in het Louvre!

Dat wisten onze reisgenoten dan weer en dus stonden wij zondagochtend op tijd bij het Louvre. Net als vele anderen… Eerst bekeken we de mooie architectuur rondom het Musée du Louvre. Ik herkende veel door de film Da Vinci Code, vooral die glazen piramides. Nadat we de buitenkant wel gezien hadden, moesten we toch echt naar binnen. De rij was echt enorm, maar dan ook echt enorm. Gelukkig sprak één van ons en dat was ik niet, een behoorlijk woordje Frans en na een prietpraatje met een beveiliger werden we doorgestuurd naar een andere ingang. Een stukje verder lopen en aan de zijkant van het museum, maar daar was geen rij! Dat scheelde ons weer een uur wachten en dat uur hadden we echt nodig om de rest van Parijs nog te bekijken. In het Louvre doken we af op de Mona Lisa en zagen we nog andere highlights zoals de Venus van Milo en Amor & Pysche. In het Louvre kan je dagen slijten. Het is schitterend daar, zoveel mooie kunst, zoveel verschillende stijlen en ga zo maar door. Heb je die tijd niet, dan kan je net als ons gewoon alleen de highlights af.

IMG_0119
IMG_0121
IMG_0169
IMG_0235
IMG_0241

IMG_0219

Via de vogeltjesmarkt en Pont Neuf naar de Notre Dame

Na het Louvre hadden we nog maar 4 uur over. Daarom liepen we via de Vogeltjesmarkt (geen idee of het echt zo heet), door naar een brug waar we een slotje aan hingen (want dan kom je weer terug), naar de Notre Dame. Ik ken alleen het sprookje, maar toen we er eenmaal waren was het erg indrukwekkend. Twee grote torens met drie mooie poorten stonden aan de voorkant. We troffen schitterend weer en we namen dan ook uitgebreid de tijd om de buitenkant te verkennen. Aan de voorkant van de Notre Dame staat een tribune (in ieder geval toen bij ons) en zo kon iedereen van alle hoogtes de kerk bekijken. Maar naar binnen mocht ook! Binnen keken we naar de mooie schilderingen, het gave glas-in-lood en brandden we een kaarsje (want dat hoort). Je kunt de Notre Dame ook beklimmen. We hebben nog even getwijfeld, maar de rij die er stond en met de wetenschap dat er maar één ingang was, waren we snel overtuigd dat we de toren niet op hoefden.
[ezcol_1half]IMG_0402

IMG_0332IMG_0393
IMG_0374

IMG_0330IMG_0328

Via Champs-Élysées en Arc du Triomphe terug naar huis!

Iedereen die weleens met een busreis is gegaan, weet dat de laatste uren voordat je de bus weer in moet stress is. Ben je wel op tijd? Rijden ze niet weg zonder je? Gaat je tas wel mee? Anyway, erg irritant! We hadden het plan om de laatste highlights te checken en dan naar het hotel te gaan. Vanaf de Notre Dame pakten we de metro richting Champs-Élysées, daar stapten we uit vlakbij de rotonde. Daar zagen we de obelisk en in de verte de Eiffeltoren nog een keer. Aan het einde van de Champs-Élysées staat de Arc du Triomphe. Terwijl we die kant op liepen met loodzware voeten, doken we af en toe nog een winkel in. We aten nog een broodje en met een blik op de Arc du Triomphe doken we de metro in richting ons hotel. Gesloopt van alle indrukken en de vele kilometers, kramp in de kaken van het gebabbel en met een camera vol foto’s, gingen we moe maar voldaan weer terug naar Nederland. Wat een goed weekend!
IMG_0443triomph

Show Full Content
Previous Ik hou van de herfst!
Next Wooeiiii, het waait hier! #mijnZwitserland

12 thoughts on “Parijs is altijd een goed idee!

  1. Wow, mooie foto’s hoor! Mooi ook met die blauwe luchten. Die foto van allemaal mensen met een fototoestel bij de Mona Lisa is wel heel herkenbaar! Nooit geweten dat je op zondag gratis toegang hebt. Twee maanden geleden voor het laatst in Parijs geweest en zou zo weer terug willen.

  2. Ondanks dat ik al meerdere keren in Parijs ben geweest, zou ik zo weer terug willen. Ik vind het echt 1 van de mooiste steden waar ik ben geweest en er is nog steeds zoveel nieuws te ontdekken. Heerlijk om me dankzij jouw blog en foto’s, die overigens prachtig zijn, even terug te wanen in deze mooie stad!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close