Afgelopen week had ik eindelijk tijd om het fotoalbum van Parijs af te maken. Vandaag kreeg ik hem binnen en ik waande me weer even in de stad van de liefde. Het is alweer een half jaar geleden dat we daar waren (ik was toen 20 weken zwanger) en ik denk er met veel plezier aan terug! Daarom vandaag even een (foto)verslag en lees je hoe je de highlights van Parijs in twee dagen kunt zien.

Al vroeg in de ochtend vertrokken we per bus naar Parijs. Na een lange zit en twee vriendinnen rijker, stopten we bij het hotel in een minderfijne, ofwel achenebbisj, buurt. Gelukkig hoefden we maar een straat door te lopen en dan waren we bij de metro. Wat doe je nou echt in de buurt van je hotel? De nieuwe vriendinnen waren bekend in Parijs, ze spraken zelfs Frans en Rianne kende aardig de weg in het fijne metrostelsel van Parijs. En zo vertrokken we met zijn vieren naar de stad. Als eerste gingen we naar Galeries LaFayette. Na ons te hebben vergaapt aan de rijke Japanners en de schitterende glas in lood koepel, gingen we naar boven. Op de tiende verdieping hadden we een schitterend uitzicht over Parijs en zag ik de Eiffeltoren voor het eerst in mijn leven! parijsq

Die middag struinden we wat door Parijs, aten we ergers vlak in de buurt van de winkel van LouBoutin (dat heb ik nog onthouden) en deden we ’s avonds een tocht over de Seine. Daar zag ik de Eiffeltoren een soort van dichtbij. Om in twee dagen de highlights van Parijs te zien ging me zo aardig lukken.
parijs2

parijs3

Het hotel was prima en na een heerlijke nachtrust en een fatsoenlijk ontbijt, waren we klaar voor dag twee. Allereerst gingen we naar het Louvre. Wat een schitterende omgeving en toen waren we nog niet eens binnen! Om binnen te komen moesten we in een enorme rij staan. Dat was even jammer. Gelukkig kregen we van een lieve beveiliger een andere ingang ingefluisterd en nog geen 5 minuten later stonden we in het Louvre. Joehoe! Natuurlijk zagen we de Mona Lisa, De Venus van Milo en een romeins beeld dat zijn eerste selfie nam.
parijs4

Je kunt je wel dagen vermaken in het Louvre, alleen die tijd hadden we niet. We wilden namelijk nog naar de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Die laatste hebben we gezien, maar we hebben voornamelijk die ellelange Champs-Élysées afgelopen. Voordat we bij de Notre Dame aankwamen kochten we nog en slotje, deze hingen we aan een van de bruggen over de Seine. Niet de Pont Neuf, die zat niet op de route, maar het gaat om het idee. De Notre Dame was indrukwekkend. Er was op dat moment net een dienst bezig en dat had wel wat. Ik brandde uiteraard nog een kaarsje. Dat hoort er nou eenmaal bij, gelovig of niet. De toren zijn we trouwens niet opgeweest, daar stond een enorme rij en aangezien je hier toch echt maar één ingang hebt, moesten we wel achterin de rij aansluiten. Het liep ook alweer tegen het einde van de zondag, geen tijd! Over de Champs-Élysées liepen we richting het metrostation bij de Arc de Triomphe, terug naar het hotel, terug naar huis. Geen voeten meer over, een buik die op klappen stond na 2 dagen lopen, maar wel Parijs kunnen zien. De stad van de liefde! Wat een aanrader.

parijs5

Show Full Content
Previous Met Liza in de draagdoek
Next Pyjamafeestje, wat is er hip in pyjamaland?

5 thoughts on “Parijs, stad van de liefde

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close