Wil je plissé gordijnen aanschaffen? Dan krijg je te maken met een top-down en bottom-up systeem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat je een bepaalde lichtinval kunt creëren, maar ook voor een geheel verduisterde ruimte kunt kijken. Voordat je de gordijnen ophangt, is het echter wel van belang dat je precies weet hoe het werkt, zodat je er zoveel mogelijk profijt aan kunt behalen. Door hier goed naar te kijken, weet je zeker dat je alleen maar van jouw raamdecoratie kunt genieten. Onderstaande informatie legt het voor jou uit. 

Twee koorden bij de plissé gordijnen voor de bediening 

Het top-down en bottom-up systeem is het systeem waar de bediening door middel van twee koorden uitgevoerd wordt. Zowel aan de boven- als onderkant van de stof zijn handgrepen te vinden, waardoor je de stof eenvoudig bedient. Dit geeft jou de gelegenheid om de plissé gordijnen op de gewenste hoogte te hangen. Er zijn hiervoor meerdere standen te verkrijgen, maar je zorgt er te allen tijde voor dat je de lichtinval in jouw woning zelf bepaalt. Je hoeft hiervoor alleen maar aan de handgrepen te trekken, waarna de gordijnen bewegen en jij ze op de goede hoogte hangt. 

De raamdecoratie in de verschillende standen plaatsen 

Bij het top-down en bottom-up systeem kun je meerdere standen terugvinden. Zo kun je de raamdecoratie slaapkamer of andere ruimte bijvoorbeeld boven in het raam laten hangen, maar ook in het middel of juist aan de onderkant van het raam. Het is hierbij afhankelijk van de stand van de zon en hoeveel zonnestralen je tegen wilt houden. Als je daarbij ook nog voor een verduisterend effect gaat, zorg je ervoor dat de ruimte helemaal geen licht meer heeft en je een extra effect om van te kunnen profiteren. 

Voor verschillende doeleinden in te zetten 

Het systeem kan er dus voor zorgen dat je zoveel mogelijk profijt behaalt aan de lichtinval en door middel van de handgrepen is iedere stand steeds weer in te zetten. Er is weinig kracht nodig bij deze raamdecoratie. Als je in plaats van de gordijnen voor houten jaloezieën kiest, kun je genieten van dezelfde effecten en geef je ook weer een geheel nieuwe uitstraling aan de woning. Zorg ervoor dat je precies weet wat je aanschaft en hoe jij alles instelt, zodat je nooit meer hinder hebt van de zon of andere lichtbronnen.  

Show Full Content
Previous Drie redenen om meer chocola te eten
Next Het beste speelgoed voor kinderen – let op deze 5 aandachtspunten

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: