Mijn zus is de creatiefste van ons allemaal en waar ik nog wel een shirt met een gat gewoon aantrek of  laat maken door mijn allerliefste moeder, vermaakt zij kapotte shirts gewoon tot hippe, kleurige en fijne sjaals. Laat je maar weer inspireren en recycle je oude shirts!

Ik beken: ik kan niks weggooien. Zeker niet sinds de laatste jaren, sinds ik de naaimachine heb ontdekt. Zeg nou zelf: van papa’s oude blouse, kun je een leuk meisjesjurkje maken; van een oude gebreide trui een keileuke tas en van oude t-shirts… te veel om op te noemen!! Gevlochten armbandjes, bloemen en sjaals, ik knipte de oude t-shirts in repen en ging aan de slag.

Vandaag gaf ik een aantal oude shirts van dochterlief een nieuw leven. Al eerder had ik op Pinterest kussens en spreien van de geprinte kanten van een t-shirt gezien. Jasmijn heeft echter genoeg kussens en een sprei kostte me te veel tijd en vooral ook te veel t-shirts. Zoveel heb ik er nou ook weer niet over als het grootste deel doorschuift naar mijn kleine nichtje! Ik besloot voor mijn dochter een infinity scarf te maken met een aantal oude shirts in redelijk bijpassende vrolijke kleuren.

Ik knipte de voorkanten van de 4 shirts los en legde ze aan elkaar. Omdat ik eigenlijk een stuk te weinig had om rond te komen, besloot ik ook een achterkant mee te nemen. Ik heb alle stukken aan elkaar gezet met spelden, erbij oplettend dat de prints in het midden zaten en zowel boven als onder ongeveer op dezelfde afstand van elkaar. Daarna alles aan elkaar genaaid en voorzichtig de sjaal in model geknipt. Dat behoor je vast ook eerst te doen (allemaal gelijke stukken maken en dan aan elkaar zetten) maar ik had geen geduld. Ik moet de naden dus nog wel netjes doorstikken (of heel kort erboven afknippen als ik lui blijf). Tot nu toe ben ik liever lui. T-shirtstof rafelt toch niet.

Deze sjaal van t-shirts is heel zacht en aangezien ik ‘m zelf ook pas, hoef ik niet te balen als mijn meisje besluit dat ze het toch stom vindt. Dan draag ik m gewoon lekker zelf!

infinity

Show Full Content
Previous Toffe site gespot: minirockstar.nl
Next Een schone lei werkt verfrissend!

3 thoughts on “Recyclen: t-shirts

  1. Wat een leuk idee, had de foto’s van de spreien ook gezien en zelfs al wat shirts appart gelegd maar lijkt me zoveel werk dat ik nog niet heb begonnen.

    1. Herkenbaar hoor. Ik wil ook graag een sprei, maar dat ga ik zelf nooit maken en inmiddels hebben de kids de kleren allebei aangehad. Kan natuurlijk niet 1 sprei (laten) maken voor twee kids…

  2. Wat een goed idee! En wat een leuke sjaal. Beetje het Oilily-gevoel op de een of andere manier (terwijl het er toch heel anders uitziet. Dus hoe ik er nu bij kom?). Overigens ben ik het helemaal eens met het ‘luie’ gevoel. T-shirt stof rafelt niet en anders wordt het ook zo’n ‘moeten’.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close