Als je Eva vraagt wat ze het leukste vond in deze vakantie? Dan zegt ze; “Toen wij met zijn drieën op vakantie waren.” En dat was ook leuk. Want het was sinds tijden dat we eens met elkaar weg waren, in plaats van met anderen. Helaas kon Floris geen vrij krijgen, maar ergens vond ik dat ook geen ramp. We doen al zoveel met zijn drieën, dit konden we ook wel rocken!

Parc Sandur in het kort

Het Parc Sandur is een schitterend park waarbij alle huisjes, ofwel cottages genoemd, aan het water liggen. Zo kan je vanuit ieder huisje het meer op varen met je eigen bootje! Hoe tof is dat. Het centrale punt, het parkcentrum, is aan het begin van het park. Daar heb je toegang tot verschillende restaurants, bowlingcentrum, speelcentra, indoor speelpark voor kinderen, sportschool, zwembad en grote supermarkt. Buiten dit parkcentrum heb je een groot buitenterras aan het water en een midgetgolfbaan. Loop je wat verder, dan kom je bij een leuke kinderboerderij. Het hele park is voorzien van gratis WIFI.

Onze dagen op Park Sandur in beeld

Ik heb van onze dagen een videoverslag, naast de foto’s gemaakt met mobiel en fototoestel, heb ik ook geprobeerd om bijzondere en normale momenten te filmen. De eerste dag stond voornamelijk in het teken van ontdekken! Wij ontdekten het huisje en het park.

De tweede dag waren we het park aan het ontdekken. Het was niet zo’n best weer, waardoor we veel in het parkcentrum te vinden waren. We zaten zelfs de hele middag in het zwembad.

Op de derde dag gingen we naar Wildlands, hiervan heb je vorige week een heel verslag kunnen lezen. De laatste dag – donderdag – waren we weer in het park. Nadat we de nodige en laatste Nederlandse boodschappen deden, stond ook eigen de hele dag in het teken van Nederlands eten. Het was een heerlijke dag en een goede afsluiting van onze vakantie in Nederland.

En nu mijn mening!

Toen ik als Blogger van de maand werd uitgekozen door Center Parcs en Wildlands, was ik natuurlijk enorm enthousiast. Je krijgt tenslotte niet altijd een leuke gratis vakantie aangeboden. Daarbij kon ik met een goede reden weer eens naar Nederland en met familie en vrienden afspreken. Maar buiten een vakantie, moest er uiteraard wel gewerkt worden. Wat vind ik van het park, waar ben ik enorm enthousiast over, waar wat minder, raad ik het aan of raad ik Center Parcs juist dingen aan om aan te passen. Het is daarom wel zo dat je niet alleen aan het relaxen bent, je bent ook de kritische consument.

Het huisje

Het mag duidelijk zijn dat ik het echt enorm fijn heb gehad. Het huisje was groot genoeg voor een zes persoonsfamilie. De dekbedden lagen al op de bedden (daar moet je voor betalen bij je boeking, maar is wel verplicht), ik kreeg een keukenpakket (zo fijn dat je dat niet mee hoeft te nemen), in de badkamer lag een douchepakket klaar en ook lagen er voor zes personen handdoeken klaar. Tip: Neem wel je eigen wc papier mee, want het schuurpapier dat er ligt is niet prettig voor je billen!
In het schuurtje lagen de stoelkussens en is er plek voor je fiets of in ons geval de step. Het schuurtje is overigens goed afgesloten. Buiten het huisje staat een tuinset en afhankelijk van welk huisje je hebt gekozen heb je ook een barbecue. Alle huisjes staan aan het water. Dat vond ik vooraf een lastig gegeven, ik was tenslotte alleen. Ik moet ook weleens plassen of koken of iets anders doen. Hoewel er geen hek om het water staat, staan de huisjes wel zo’n 8 meter van het water af. Ik maakte duidelijke afspraken, ik zag dat het water aan de kant niet zo diep was – maar dat hoefde de kinderen niet te weten en hield gewoon altijd hun geluid in de gaten. Voorkomen kan je natuurlijk niet dat je peuter het water inloopt, maar bewust ervan zijn was het beste dat ik kon doen in het geval dat ik naar de wc moest. Uiteindelijk zijn ze niet bij het water in de buurt geweest.

De omgeving

Naast dat er veel groen is in het park, is het door het water ook heel rustig. In de straat waar het huisje is, rijden alleen de auto’s die ook in de straat moeten zijn. Dat scheelt een hoop verkeer! Ook vond ik het fijn dat het geen autoluw park was, omdat het nogal slecht weer was op dinsdag en om nou met de kinderen steeds door de regen heen en weer te gaan, nee bedankt! Het park is schoon, heel schoon. Dat viel me echt op nadat ik in het dorp bij mijn ouders weer eens me kapot had geërgerd aan al die zooi op straat. Er zijn veel leuke speelplaatsen. Bij ons in de buurt van het huisje had je een kabelbaan en enorm springkussen. Maar even verder ook gewoon een klauterspeelplek, in ieder geval voldoende voor de kinderen. De kinderboerderij is een kinderboerderij zoals hij moet zijn. Alle dieren lopen vrij rond en je kunt je zelf ook vrij bewegen tussen de hokken, stallen en het buitengedeelte.
kinderboerderij Park Sandur

Binnen in het parkcentrum

Het parkcentrum is een typisch parkcentrum zoals je bij alle bungalowparken ziet. Je checkt er in, je gaat er zwemmen, de animatie doet hier zijn ding, je speelt er, je doet er je boodschappen en als je geen zin hebt om te koken dan ga je daar lekker uiteten. Over dat eten kan ik niks vertellen, want ik heb gewoon elke avond gekookt. Wel heb ik regelmatig daar wat gedronken met de meiden. Voor de kinderanimatie was er een podium beschikbaar wat mij klein leek, maar zelfs tijdens het hoogseizoen gewoon prima van formaat was.

Het zwembad

Het zwembad vond ik leuk. Het was redelijk overzichtelijk en niet zo groot, met voor ieder wat wils. Maar natuurlijk, als het buiten regent, dan zit dat zwembad vol. In het water lagen er grote piepschuimvlotten. Superleuk voor de kinderen, maar omdat de grote kinderen er ook mee door de stroming gingen, vond ik het wel erg gevaarlijk. Als Liza onder zo’n vlot terecht zou komen, dan kon ze er niet meer onder vandaan. De jongens en meiden die dat deden, hebben dat an mij op een vriendelijke manier gehoord dat het gevaarlijk is voor jonge kinderen. Zo’n piepschuimvlot is ook nog eens zwaar en drukte Liza helemaal plat tegen de muur aan. Een tip dus voor het zwembad: zorg dat die dingen niet in de stroming meegenomen mogen worden. In het filmpje hoor je ons ook roepen over de vieze vloer, dat was in het zwembad wat minder en toen we weg waren was de vloer weer schoongemaakt. Misschien was het wel een momentopname, maar wel iets dat ik echt verafschuw in zwembaden. Wat ik wel een pluspunt vond was dat er een kleine bar was in het zwembad waar je van alles kon kopen en voor een goede prijs!

Verblijf op Park Sandur duur?

Ik kreeg mijn verblijf natuurlijk, maar de rest moest ik toch echt zelf betalen. De Plus supermarkt rekende met normale prijzen en had de acties die in het hele land waren. De kinderen mochten zandtekenen en lieten een glitterttatoeage zetten bij de kinderanimatie, dat was echt goed te betalen. De glittertattoo was zelfs maar 2 euro! Eva’s hairbead kostte 5 euro. Prima te doen. Voor 3x drinken was ik niet meer dan 9 euro kwijt, cappuccino 2,30. Ik kocht ook een softijsje voor ons drieen. Kosten? Slecht 1,30 geloof ik en dit was inclusief discodip!

Een ijsje met discodip!
Een ijsje met discodip!

Wij vonden een midweek veel te kort. We hadden nog wel meer willen doen, want Drenthe en Emmen bieden nog veel meer dan alleen Wildlands en Center Parcs!

Ik ben wel benieuwd wat jij belangrijk vindt bij een bungalowpark!

Show Full Content
Previous Terug in het ritme!
Next Bezoek aan de dierentuin in Basel | Zoo Basel

5 thoughts on “Review Parc Sandur, het Center Parcs park in Emmen

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close