Tijdens onze midweek in Centerparcs mochten we ook naar Wildlands, de ‘nieuwe’ dierentuin van Emmen. Mochten, want we werden gevraagd door Wildlands om de dierentuin eens goed te testen! Dat testen konden we, want we gingen op één van de drukste dagen! We, want ik had afgesproken met vriendinnen Kim en Caroline.

Goedkoop een kaartje kopen

Een kaartje voor Wildlands koop je voordeliger online (vanaf 26,50 – voor kinderen en 29 euro voor volwassenen) op Wildlands.nl en dan heb je ook geen last van de rijen bij de kassa. Wanneer je nóg goedkoper naar Wildlands wil gaan, check dan even of je airmiles hebt of dat je genoeg punten hebt met eurosparen.

Adventure Zoo

Wildlands heet een Adventure Zoo. Wildlands is een dierentuin dat in drie delen is opgedeeld. Nortica, Serenga en Jungola (en niet zoals ik de hele tijd zeg: Antartica, Serengeti en Jungle) Deze drie delen zijn niet met elkaar verbonden, maar je kunt via het centrale plein de delen bezoeken. In ieder deel is er een speciale ‘adventure’. Zo kan je in Nortica in een spannende 4D Ride de noordpool bezoeken, in Serenga heb je een heuse jungletocht tussen de giraffen, zebra’s en neushoorns en in Jungola vaar je met een gave boottocht door de jungle. Uiteraard zie je in ieder deel alleen de dieren die in dat gebied leven.

Ons bezoek aan Wildlands

We gingen zoals gezegd op 1 van de druktste dagen van het jaar. Want na een periode van rotweer in de zomervakantie, ging iedereen natuurlijk op de mooiste dag van de week naar de dierentuin. Dat hebben we geweten. Al bij het parkeren van de auto’s was het al druk, gelukkig zijn er echt voldoende parkeergelegenheden aanwezig, dus geen stress! Vanaf de parkeerplaats moet je wel 5 tot 10 minuten lopen naar de dierentuin. We volgden de meute maar, want ik zag geen bordjes met welke kant we op moesten. Op een gegeven moment kom je betaalautomaten tegen, je kunt dan al je parkeerkaartje afrekenen (10 euro voor een dagkaart), dan hoef je dat aan het einde niet meer te doen.

Aangekomen bij Wildlands stonden er vele rijen voor de toegangspoortjes. Er zijn er echt genoeg, maar er waren ook echt heel veel mensen om half 11. We hadden geluk dat er net voor ons een extra poort geopend werd en konden dus zo naar binnen. Op het grote plein viel de drukte gelukkig gelijk mee. De mensen worden als het waren gelijk verdeeld over de drie gebieden en je hebt dan helemaal niet door dat er zoveel mensen zijn.

Expeditietas

We kochten voor de kinderen bij de ingang nog een leuke expeditietas voor 8 euro waarin een mueslireep zat (niet voor ieder kind een traktatie), een pakje caprisonne, een munt voor een raketijsje en een munt voor een frietje, een tasje met een dierenhoofd en er zat een kleurplaat met potloden in. De tas en het kleine tasje zijn er echt leuk en frietjes wilden we toch al eten! De acht euro is een prima prijs dus en de kinderen vonden het geweldig.

Expeditietas Wildlands

Ons bezoek aan Nortica viel tegen

We gingen als eerste naar Nortica. Een ijzig deel met dieren zoals ijsberen, pinguïns, sneeuwuilen en zeehonden. We sloten direct aan in de rij voor de 4D ride naar de noordpool. We hoefden op zich niet zo lang te wachten, maar het idee dat je moest wachten in een dierentuin is toch wel bijzonder. Ik ging toch niet naar de Efteling? De 4D ride was wel echt mega gaaf. Al vonden mijn kinderen het doodeng, Eva heeft het de hele verdere dag nog erover gehad hoe cool het was en dat ze toch echt geen ratten had meegenomen, maar wel ratten had gevoeld! Scary!

De rest van Nortica viel tegen en ik kan je ook precies vertellen waarom. Het was te druk en daardoor voelde ik me een beetje opgesloten. De wanden van de verblijven waren te hoog en het geschreeuw van de kinderen kwam daardoor dubbel zo hard naar binnen. Er was geen ruimte om even op adem te komen en we moesten steeds goed checken of alle kinderen er wel waren.  Kortom; we werden gillend gek! Naast wat pinguïns, een kont van een ijsbeer en een halve sneeuwuil, heb ik ook helaas niet veel aan dieren gezien. Met een enorme koppijn kwam ik uit dit deel. Hopelijk waren de andere delen anders, anders zou het niet goedkomen met een leuke review!

Serenga – welkom op de savanne!

Daarna gingen we naar Serenga en vroegen we de medewerkers of we ergens een beetje konden picknicken en of we ergens een beetje tot rust konden komen. In Wildlands zijn geen picknickplekken op een stuk gras of iets dergelijks, maar er zijn wel voldoende bankjes en er is een plek waar kinderen kunnen spelen en de ouders aan tafeltjes kunnen zitten. We besloten daar maar eens te lunchen. Rustig zou het de hele dag niet worden, maar Serenga was in ieder geval al iets beter uit te houden dan Nortica. Terwijl wij alvast proostten op de verjaardag van Caroline, konden de kinderen met het zand spelen en klimmen. Even geen gezeur van hun moeders! Tijdens onze wandeling door Serenga hadden we natuurlijk uitzicht op het Serenga gebied waar je met ‘vrachtwagen’ tussendoor kon rijden. Dichterbij de giraffen, zebra’s en neushoorns kom je niet! Ik zag het wel zitten, vooral voor de foto’s zou het super zijn. Maar toen we de enorme rij zagen, zagen we er toch maar van af. Als we de hele dierentuin wilden zien, dan hadden we geen tijd om een uur in de rij te gaan staan. Helaas…

Al zagen we de giraffen en zebra’s niet dichtbij, ik heb wel het idee dat we hier wel echt het dierentuin idee kregen. Het entertainment was hier leuk, de omgeving was hier vrijer en opener en vooral de kinderen konden in dit deel met meer vrijheid wandelen.

Jungola, een oase van rust!

Jungola vond ik het leukste deel. Je kon echt heel dichtbij de dieren komen en vooral de kinderen konden hier lekker hun gang gaan. We deden dit deel zo rond drie uur in de middag. Hoewel het een hele warme dag was en in Jungola vrijwel alles overdekt is, was het prima uit te houden. Het was absoluut niet warm! De rij voor de riviertocht was goed te doen en de tocht zelf was superleuk. Er was een stuk meer interactie voor de kinderen in dit deel. Wat we niet hebben gedaan is de jungletrail, dat zou voor ons als moeders toch wel wat gedoe veroorzaken. Of we moesten mee of we wisten niet waar de kinderen zouden uitkomen. Gelukkig konden we ze overhalen om een frietje te gaan eten!!

Na het frietje was het alweer zes uur en ging de dierentuin dicht. Dat was snel, we hadden nog niet eens een ijsje op. Die mochten we nog halen op het centrale plein en daarmee was de leuke dag toch echt voorbij.

TIPS!
– Koop een een thermosbeker voor koffie en thee voor 7,50 en je kunt daar de hele dag gratis thee of koffie in laten schenken!
– Voor 4 euro koop je een drinkzakje en die vul je ook de hele dag met lekkere Slimpie limonade!

Omdat bewegend beeld altijd leuk is!

Show Full Content
Previous Blogger van de maand?
Next Alweer een nieuwe agenda: ban.do

1 thought on “Review | Wildlands, de dierentuin in Emmen

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: