Een tijdje geleden ontving ik een persbericht van het jonge Rotterdamse merk YEAR. “Year presenteert handgemaakte slofjes en trappelzakken van eigen bodem. Daarnaast zijn ook andere producten als kussens, boxkleden, dekentjes en warme plaids in nieuwe stoffen verkrijgbaar. Het jonge Rotterdamse merk ontwerpt alle producten zelf en in samenwerking met een sociaal buurtinitiatief vervaardigt zij bovendien alles in Nederland. De basis is altijd zuivere wol in combinatie met biologisch katoen.” Nu vind ik het altijd wel tof als er niet alleen maar in Verweggistan mensen geholpen worden, maar ook dichtbij huis mensen worden geholpen. Het maakte mij nieuwsgierig naar het merk en de producten.

YEAR maakt gebruik van het natuurproduct wol en dat klinkt mij met Zwitserland in mijn achterhoofd natuurlijk als muziek in de oren. Wol is lekker knus en vooral erg warm. Het voordeel van wol is wel dat je het het hele jaar door kan gebruiken. Ik krijg al zin om in mijn hutje aan de voet van de berg mijn kinderen in wol te wikkelen en mezelf een heerlijke warme deken cadeau te doen!

Toffe slofjes

Deze slofjes zijn in zoveel verschillende kleuren en printjes te verkrijgen. De binnenkant is lekker zachte wol. De voetjes blijven aangenaam op temperatuur door de regulerende werking van de wol. Deze slofjes worden met de hand geborduurd door dames van een sociaal atelier in Rotterdam, dubbelfeest dus. (De slofjes kunnen in de wasmachine op maximaal 40 graden wolwasprogramma. Aan de lucht laten drogen. Toch gaat de voorkeur uit naar een handwasje!)
slofjes-year

Kruip-eronder-kleed

Sshttt, ik weet het. Het is nog zomer, maar zie je dit kleed? Hoe lekker is het als je eronder kunt kruipen of er bovenop kunt liggen? Dit enorme kleed is gemaakt van stevig (organic) katoen met aan de achterkant wol. De maat: 150 bij 200 cm (groot!). Plaid kan in de wasmachine op maximaal 40 graden wolwasprogramma en daarna aan de lucht laten drogen.
kleed

Warme slaapzakjes

Eigenlijk is het niet eerlijk dat alleen baby’s kunnen genieten van deze heerlijke slaapzakjes gevoerd met wol. Ik wil ook!!! Ook deze slaapzakjes worden vervaardigd in het sociaal atelier in Rotterdam.
slaapzakje

YEAR is online te vinden op:

En sinds afgelopen week ook offline te vinden! (snel maar eens een bezoekje brengen)

  • SiciliĆ«boulevard 710, Rotterdam-Nesselande
Show Full Content
Previous Knutselen met strijkkralen, alleen dan anders
Next Iedere dag originele schoenen met Skribbies

3 thoughts on “Rotterdam, thuisbasis van de warme producten van YEAR

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d