3FM_SR_Publiekslogo_wijsteunenNog een paar weken en dan barst de mooiste inzameling van het jaar los. Serious Request brengt mij altijd meteen in de kerstsfeer. Dagen lang in een glazen huis radio maken zonder eten en dat allemaal voor het goede doel. Doe het de DJ’s maar na.
Dit jaar vragen ze aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Een mooi doel om voor te strijden. Hoewel we er dit jaar vast wat minder van mee krijgen in Zwitserland, probeer ik mijn steentje bij te dragen via Love That. Mooie Serious Request-initiatieven worden daarom ook hier onder de aandacht gebracht!

Kom in Actie!

Ga met je kinderen naar het Glazen Huis voor Kinderen

Tussen 18 en 24 december opent OpStoom het Glazen Huis voor Kinderen (en ouders) in hartje Haarlem, Zijlstraat 76. In dit huis kunnen ouders in ruil voor een kleine donatie met hun kinderen deelnemen aan verschillende workshops. Van Zeefdruk je eigen t-shirt of tas tot een Kookworkshop voor ouder & kind. En van peuteryoga tot een workshop Hoe spreek je een nieuwsbericht in o.l.v. NOS-op-3’s Wouter Walgemoed. Je kunt er ook terecht voor goede koffie, een gezonde lunch en een heerlijk diner in kerstsferen. Voor theatervoorstellingen van Hakim, Kitty Hieltjes & Liesbeth Rood en Wijnand Stomp. En omdat we het minstens zo belangrijk vinden dat de kinderen begrijpen waarom ze geld inzamelen, komt er een verpleegkundige-die-in-ontwikkelingslanden-werkt, langs om te vertellen over de situatie van meisjes in nood.

De jongens en meisjes van de RadioClub, een buitenschoolse opvang waar DJ’s in de dop leren hoe ze radio maken, zitten in de etalage van het Glazen Huis voor Kinderen. Artiesten zoals Chef’Special, RAAK!, Emy Perez en Isaac Bullock komen bij ze op visite, de DJ’s brengen verslag uit van alle activiteiten en natuurlijk draaien ze de mooiste (verzoek)plaatjes. Kijk hier

Het is de bedoeling om er veel geld mee op te halen voor Serious Request. Het is dus echt een glazen huis in het klein waar ouders tijdens de week van Serious Request met hun kind naartoe kunnen voor- of nadat ze bij het echte Glazen Huis zijn geweest.

Show Full Content
Previous Het zesenveertigste weekoverzicht alweer
Next De beste Duitse zinnen van Eva

1 thought on “Serious Request, het komt er weer aan!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close