Wij hebben hier in huis een kleine discussie, eigenlijk gaat die helemaal nergens over. Ik wil namelijk langzaamaan de kerstverlichting ophangen en Floris zegt dat we tot na de Sint moeten wachten. Maar we wonen nu in Zwitserland waar vanaf de eerste Advent, de lichtjes branden. Aan een boom doen ze hier niet voor 24 december, maar de lampjes branden al wel. En dat is zo gezellig wanneer het zo ontzettend vroeg donker is.

Floris wil wachten totdat we Sinterklaas hebben gevierd, zoals we dat in Nederland gewend zijn.
Ik wil het liefste net als de buren, alles weer verlichten en gezellig maken. Ik zou stiekem zelfs van die Adventskaarsen willen die de hele dag branden. En dat terwijl ik helemaal niet gelovig ben!

Voor nu schik ik wel een beetje en denk ik ook, vanaf donderdag zijn we er niet meer. Dus dan na de Sintviering is het ook wel gezellig. Ik vroeg me af; wat zouden jullie doen?

Wel lichtjes en geen boom of gewoon helemaal niks tot na de Sint? Wij zetten overigens de kerstboom wel eerder dan 24 december hoor (maar verwacht dat hij de dag na Oud en Nieuw – ipv 3 koningen – alweer weg is!)

Om alvast in de stemming te komen wat foto’s van vorig jaar 🙂

Waar dit jaar de neppe kerstboom wordt vervanger door een echt exemplaar!

Om alvast in de stemming te komen wat foto van vorig jaar :) IMG_0538IMG_7026.JPG

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

3 thoughts on “Sint vs Kerst: Mogen de lampjes al aan?

  1. Er is toch ook tijdens de sint-tijd niks mis met lichtjes en kaarsjes? Noem het gewoon sint-verlichting, dan zal de goed Heilig man je huis zéker kunnen vinden!
    Ja, in Zwitserland begint de kersttijd op de 1e adventszondag en ik vind dat zo een mooie traditie!
    Ik snap niks van die sint-kerst-politie(k) – het ene hoeft het andere imho niet uit te sluiten…

    Veel plezier in Nederland!!

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Leer Anna van Frozen tekenen!

11 november 2014
Close
%d bloggers liken dit: