“Dat weet je als je gaat emigreren naar Zwitserland. Daar sneeuwt het.”

Ik ben normaal echt een sneeuwliefhebber, maar wanneer je al twee weken naar een witte wereld zit te kijken, begint het te vervelen. Er ligt hier niet veel, een centimeter of 20 gok ik, maar het is genoeg om er ook last van te hebben. Het doet me wel een beetje wat hoor, om dat zo te zeggen. Maar als je iedere dag twee keer, twee kinderen aan moet kleden en dan vooral ook de jongste er absoluut geen plezier mee doet om haar mee naar buiten te nemen. Dan gaat de lol er snel vanaf.

Eva geniet van de sneeuw. Ze ligt er in, valt er bovenop, maakt sneeuwballen, sneeuwpoppen en glijdt van de heuvels af. Maar Eva heeft wel wat gezelligheid nodig en de buurkinders zijn volgens mij niet van die grote sneeuwliefhebbers. In ieder geval is er de laatste dagen amper iemand buiten. Ik ben met liefde buiten met haar, maar met Liza is dat dus echt een enorme opgave. Op de slee vindt ze het niks, de buggy is niet altijd een optie in de sneeuw en met de gladheid en in de draagdoek heeft ze het na een tijd ook wel gezien. Vooral voor haar hoop ik dat het snel mooi weer wordt, zodat ze buiten kan gaan ontdekken.

Mijn moment!

Gelukkig zijn er momenten dat ik er alleen op uit kan, dat ik Liza in de kundige handen van Floris kan achterlaten en zelf wél volop kan genieten van het mooie winterse landschap. Dan geniet ik optimaal van het feit dat we geëmigreerd zijn, dat ik de kans heb om door zo’n landschap te kunnen wandelen en dat we toch maar geluk hebben dat er ook sneeuw ligt (vorig jaar is hier 5 centimeter gevallen in totaal). Dat dit landschap op nog geen 5 minuten wandelen van ons huis ligt, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen! Op die momenten maak ik dan ook foto’s, heel veel foto’s (joh!), en daar mogen jullie van meegenieten!

sneeuw

Show Full Content
Previous Help! Mijn baby heeft nog geen tanden!
Next Kleuren voor volwassenen, heerlijk of frustrerend?

2 thoughts on “Sneeuw, vriend én vijand?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close