Een flauw zonnetje op een warme nazomerdag. Perfecte omstandigheden om op pad te gaan en een kijkje te nemen bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

Een tijdje geleden stond Groeneveld bekend om het Muizenhuis op zolder, maar dat is inmiddels verleden tijd. Nog leuker, stiekem, is dat er nu een speurtocht is die de naam ‘Het Muizenpad’ draagt. Daar zijn mijn BuitenHelden en ik erg gecharmeerd van, en voor €2,00 halen we een boekje op bij de balie van het kasteel.
BUITENHELDEN3

We rennen na het hek linksaf, want daar zien we meteen de eerste, herkenbare, gele paal staan met de beeltenis van Sam en Julia erop. Het boekje vertelt een kort verhaaltje over muisjes en laat kinderen een klein opdrachtje doen. Lekker ongedwongen, aanzettend tot speuren en rommelen, precies wat de kleine kindjes lekker vinden om te doen. Hier overigens wel een beetje voorzichtig rommelen, want het barst op het eerste stuk van de hondenpoep. Gelukkig wordt dat verderop minder.

Zo lopen we een prachtige twee kilometer over het landgoed, rennend en huppelend van paal naar paal. Overal is wel iets leuks te zien of te doen, op een subtiele manier. Af en toe wordt de fantasie even geprikkeld en ik ben heel content met het feit dat het educatieve er niet vanaf druipt. Dat is echt een pluspunt van het Muizenpad. Je kunt je fantasie even fijn de vrije loop laten.
BUIITENHELDEN1

De kindjes lopen de speurtocht vrij makkelijk uit. Wel hadden ze vurig gehoopt aan het einde van de tocht op een wat tastbaarder afscheid van Sam en Julia, in de vorm van echte poppetjes of een plaat waar ze op staan en waar je ze gedag kunt zeggen. Misschien is dat nog een tip voor een update van de speurtocht?

Voor vaders en moeders met BuitenHelden vanaf ca. 3 jaar is deze speurtocht heel geschikt! Zeker doen als je de kans nog krijgt in deze prachtige dagen van het jaar!
BUITENHELDEN2

Show Full Content

About Author View Posts

Hanneke

Hanneke is 33 jaar, samen met René en moeder van 3; Isin, Nima en Neas. Ze werkt 4 dagen in de week als grafisch vormgeefster en heeft daarnaast haar eigen bedrijf Somoiso waarmee ze (interactieve) verhalen voor kinderen schrijft en illustreert. De verhalen van onder andere Noa, zijn in de Appstore verkrijgbaar.

Previous Onderweg naar Zwitserland | Update 2
Next Ontwerpers aan het woord: geboortekaartjes!

1 thought on “Speuren op Het Muizenpad

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close