Sinds kort sport ik zo ongeveer 3 keer in de week en door de afwisseling van sporten, vind ik het heerlijk. Ik heb altijd al zo’n haat-liefde verhouding met sporten gehad en nog steeds. Maar ik denk dat ik nu de goede balans heb gevonden.

Sporten en balans

Drie keer in de week sporten lijkt echt veel, maar omdat ik niet steeds hetzelfde doe valt het echt mee. Op maandag ga ik met een groep van 8 dames Nordic Walken. Waar ik me er eerst echt voor schaamde, vind ik het nu prima. De berg oplopen is zoveel relaxter met stokken en voor de balans (ik heb ook nog eens Liza op mijn rug) een stuk fijner.  We wandelen niet, nee we lopen flink door.
thumb_IMG_4768_1024

Op dinsdag ga ik een 30/40 minuten met Eva zwemmen. Eva heeft zwemles en ik trek dan op mijn eigen tempo baantjes. Ongeveer 1 baantje per minuut. Na afloop heb ik dan een bijna een kilometer gezwommen. Best lekker! En veel beter dan in de kantine zitten te wachten.

Op woensdag gym ik. Dat is de ene keer wat vermoeiender dan de andere keer, gelukkig is het bovenal gezellig. Ik heb dan toch weer ruim 1,5 uur bewogen. Dus prima.

Volhouden

Ik vind het jammer dat het sporten vooral aan het begin van de week plaatsvindt, maar aan de andere kant doe ik eindelijk wel wat en iets dat ik volhoud! Want dat wandelen op maandag is gezellig en kan ik niet echt onderuit. Ik ga alleen niet als Liza ziek is, het te koud of te nat is. Omdat ik Liza meeneem op mijn rug, moet het voor haar ook een beetje relaxed zijn. Verder heb ik denk ik volgend jaar wel een vaste oppas nodig op de maandag. Het wordt tamelijk zwaar om met haar op mijn rug de berg op te klimmen.
Voor het zwemmen is het geen moeten. Ik vind zwemmen heerlijk en Eva heeft me beloofd om zo lang mogelijk door te gaan met zwemmen! Natuurlijk heb ik op woensdag vaak geen zin om te sporten, dan ben ik ook moe ‘s avonds. Dan wil ik het liefste op de bank kruipen en niet nog sporten, douchen en dan nog wat drinken. Zo vermoeiend en tegelijk ook zo gezellig en hoognodig om goed te blijven integreren. 

Door de afwisseling is het sporten zo goed vol te houden en vind ik het ook nog eens leuk. Drie keer in de week hardlopen was het niet voor me, ook niet in combinatie met wandelen. Ik hield het gewoonweg niet vol omdat ik het niet tof vond.

IMG_5073

Komende week is de weersvoorspelling vreselijk. Het lijkt erop dat het de hele week gaat regenen en sneeuwen, koude lucht en bagger op de grond. Ik zie het al gebeuren dat we op maandag dus niet gaan wandelen. Eva hoeft ook niet te zwemmen dinsdag. Daar gaat mijn goede sportvoornemem.

Trots!

Gelukkig vond ik vandaag (zondag) een gat op de dag. Liza moest nog slapen en ik wilde gewoon even wandelen. De 6 a 7 kilometer die ik normaal op maandag maak, kon ik ook best alleen maken met Liza. Dat deed ik ook en daar ben ik best trots op. Ik ben gegaan, omdat ik het fijn vond om te gaan. Daarom denk ik dat ik nu de juiste balans heb gevonden.

Van het wandelen krijg ik vooral energie. Je ziet zoveel moois om je heen.
Van het wandelen krijg ik vooral energie. Je ziet zoveel moois om je heen.
IMG_5071 IMG_5072 IMG_5074

Ik kocht een tomtom Runner, zodat ik gemakkelijk alles wat ik doe kan registreren en bij kan houden. Het blijkt dat dat alleen maar is wat ik buiten doe, dus het liefste koop ik de opvolger ervan. Wie deze wilt overnemen, kan een gil geven! Hij is namelijk wel tof 🙂

Naast heel veel cadeautjes en spullen neemt ons bezoek ook dit leuke speeldingetje mee. De tomtom Runner.
IMG_5075
Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven. Warm, koud en veel wijn!
Next Schrik niet: Schrikkeldag acties!

4 thoughts on “Sporten, het gaat blijkbaar om de balans

  1. Goed van je! In die prachtige omgeving lijkt mij wandelen erg fijn. Ik zelf heb de fitbit hr, stappenteller de luxe. Ben ik erg blij mee en stimuleert me tot bewegen.

  2. Wauw wat een mooie foto’s weer! In deze omgeving is sporten sowieso veel leuker haha 😀 Ik vind het soms ook moeilijk, ga 3 keer per week, soms 4x, naar de sportschool. Doe ook elke keer iets anders en soms heb ik echt geen zin. Maarja toch ga ik wel door. Vaak vind ik het gewoon leuk gelukkig 🙂 Voor jou echt superfijn dat je iets hebt gevonden dat bij je past, dat maakt alles zoveel makkelijker!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close