Liza is een heel zelfstandig meisje en gaat gerust alleen naar een vriendinnetje aan het eind van de straat. Maar nu ze naar school gaat komt er een hele nieuwe fase van zelfstandigheid aan. Ze wordt namelijk straks geacht om alleen naar school te lopen. Natuurlijk is ze niet helemaal alleen, maar ik ben er niet bij. Ik kan hoogstens op haar wachten en maar hopen dat er geen enge dingen op de weg gebeuren. Mijn taak de komende tijd is haar dan ook voor te bereiden op eventuele gevaren en hoe ze zich moet gedragen op de weg. Er komt natuurlijk een tijd dat ik haar los moet laten, maar helemaal hoeft dat niet. De laatste weken heb ik de GPS watch van Spotter getest. Een GPS horloge voor kinderen waardoor ik exact weet waar Liza uithangt en dát geeft heel veel rust!

Spotter GPS tracker

Om maar met het uiterlijk van het horloge te beginnen. De GPS tracker komt in drie stoere kleuren. Legergroen, stoer roze, voor de oudere kinderen is er ook nog een zwart horloge. De kinderhorloges wegen slechts 44 gram, echt heel licht en goed draagbaar.

Wat kan de Spotter GPS Tracker?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de GPS tracker ook daadwerkelijk aangeeft waar het horloge, ofwel het kind, zich bevind. Daarnaast is het een normaal horloge en geeft het ook het aantal stappen weer. Onderstaand schema geeft goed weer wat de Spotter nog meer kan.

Spotter app

In de app van Spotter kan je alles vinden over het horloge van je kind. De app is te downloaden via iedere App Store. Daarbij zijn dezelfde gegevens ook te vinden online in een online omgeving waar je zelf in kunt loggen.

En hoe vonden wij de Spotter? Review!

Liza was meer dan gelukkig met haar eigen horloge en had dan ook direct door hoe het werkt. Lees: ze vond het al stoer om het horloge om haar pols te hebben en weer af te doen en opnieuw om haar pols te binden. Het duurde even voordat ik doorhad hoe het werkte, maar na heel wat geduld en een paar uur later was het dan toch gelukt. Ik kon exact zien waar Liza zich met het horloge bevond!

 

Het horloge zelf heeft een aantal functies, functies voor Liza en functies voor mij als ouder. De functies voor Liza zijn belangrijk. Zo kan zij de tijd zien, het aantal stappen die ze gelopen heeft (tzt belangrijk om te vergelijken met haar zus), ze contact met me opnemen en heeft ze een heel mooi horloge om haar pols.

De functies voor mij als ouder zijn veel belangrijker. Ik kan exact zien waar Liza is. Ik kan via de app aangeven waar Liza mag zijn doordat ik een zone aangeef. Wanneer Liza een zone verlaat, dan krijg ik een berichtje. Mocht er onderweg wat aan de hand zijn, dan kan zij mij met een lange druk op de knop een SOS bericht sturen en ik krijg precies te zien waar ze dat SOS berichtje stuurde. Daarbij kan ik haar gelijk opbellen en vragen wat er aan de hand is. Maar uiteraard ook wanneer ze naar huis moet komen, kan ik haar bellen. Daarbij kan ik een alarm in haar horloge zetten wanneer ze bijvoorbeeld naar huis moet komen of misschien wel wanneer ze nog tien minuten heeft om op school te komen 🙂

Over een paar weken of misschien al wel volgende week, laat ik Liza los en heb ik mijn app om haar in de gaten te houden. Want na veelvuldig testen en controleren kan ik wel zeggen dat ik er enorm tevreden over ben. Overigens is het gebruik van de Spotter GPS watch niet helemaal gratis. Om de chipkaart actief te houden betaal je ongeveer 5 euro per maand. De Spotter GPS Tracker moet je ongeveer elke 4 dagen aan de oplader leggen, daarna is hij weer good to go!

 

 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Vijf weken vakantie? Veel te kort!
Next 8 tips om de eerste schooldag en eerste schoolweek door te komen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: