Ja hoor. Het is Liza gelukt! 8 dagen voor haar eerste verjaardag stapt ze los. Niet de hele tijd, ze is nog in de oefenfase, maar hee… Die vier, vijf stappen worden er vast snel meer!

Deze week waren Eva en ik met Liza (en veel andere vrouwen uit het dorp) voor het eerst in een indoorspeeltuin (Spielfabrik in Oostenrijk). Niet echt voor het eerst voor Liza, maar wel voor het eerst dat ze zich ook daadwerkelijk kan vermaken.
Dus gleed ze vol goede moed van de glijbaan af, wel met mijn hand vast. Probeerde ze de ballenbak, dat vond ze nog wel eng. Liep, kroop, gooide ze met ballen, probeerde ze met die grote blokken te spelen en op de wipwapdingen te kruipen. Ze had het toch zo naar haar zin! Ineens heb ik zin om vaker te gaan. Eva heb ik overigens de hele middag niet gezien 🙂

lizaspielfabrik

Over de binnenspeeltuin Spielfabrik

Spielfabrik (indoorspielplatz) ligt net over de grens in het Oostenrijkse Dornbirn. Entree kost je voor een kind (boven 2 jaar) 8,50 euro en voor volwassenen is het 3,50. Verder is alles gratis en kunnen kinderen groot en klein lekker spelen. Er zit wat dat betreft geen verschil tussen een binnenspeeltuin als MonkeyTown en deze. Qua eten en drinken echter wel. Je krijgt geen plastic karaf met aangelengde siroop, maar er wordt in een glazen karaf een pak sap leeggegooid en er wat prikwater bij gedaan. Niet alleen een glazen karaf, nee ze gebruiken daar ook 30cl glazen (ja van glas!) om dat sap in te doen. Echt, wat een onzin! Het drinken en eten is verder niet duur. Voor een softijsje met smarties betaal je 1,50 en voor een muffin 2 euro.

Gaan jullie vaak met je kleintje naar zo’n binnenspeeltuin?

Show Full Content
Previous Even rust en weer investeren
Next Twee weekoverzichten in één, ik hou het kort!

2 thoughts on “Stapperdestap in de ‘Spielfabrik’

  1. Wat heerlijk voor ze. Ziet er heel leuk uit. En tevens een goede loopoefening. Je ziet, dat ze geniet. Op deze manier leert Eva nog sneller Duits.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close