Bij kerst hoort het nadenken over het kerstmenu, wat je aantrekt en op zoek gaan naar een kerstkaart die jij aan iedereen wilt sturen. In ieder geval, zo hoort dat bij mij. En dan kom je de een na de andere Facebookstatus tegen met:

“Wij sturen dit jaar geen kerstkaarten, maar wensen jullie uiteraard een fijne kerst en een gelukkig 2015”

Natuurlijk snap ik dat het versturen van kerstkaarten een dure aangelegenheid is. Daarom zijn er ook Decemberzegels uitgevonden en dan krijg je bij een paar velletjes ook nog eens een fantastisch kookboek. Zelfs cheap-cheap en gratis kan de gemiddelde Nederlander niet meer overhalen om toch eens een kaartje te sturen. Ik vind het jammer. Een leuk kaartje is toch onwijs gezellig om te krijgen en een deur of een wand vol kerstkaarten hoort er toch bij?

Maar wat als je dit jaar voor het eerst met kerst alleen bent?

Ik heb het genoeg om me heen gezien dit jaar, veel mensen die hun partner hebben verloren. Zeg je ook tegen hen, die waarschijnlijk niet op Facebook zitten; ja sorry, op Facebook heb ik al mijn vrienden en kennissen fijne dagen gewenst. U heeft geen Facebook, nou dan wens ik het u bij deze. Dat kan toch niet?

Dus stuur jij dit jaar geen kaartjes, prima. Maar zou je dan wel net die mensen, die het hard nodig hebben tijdens de kerstdagen, wel een kaartje willen sturen? Dat kan best toch? Dan kijken zij in ieder geval niet naar een lege wand deze kerst.

Bij wie stuur jij de goedkoopste ansichtkaart?

En omdat je geen kaartjes stuurt omdat dat goedkoper is, heb ik voor jullie de prijzen en van alle aanbieders (die ik ken – er lijken er steeds meer bij te komen) bij elkaar gezocht. Omdat veel aanbieders zich richten op meer dan 10 kaarten in een keer versturen, is dat ook veel goedkoper. Hierin zit dan ook niet veel verschil. Ik heb alleen de prijzen van een ansichtkaart opgezocht. Cheap Cheap!

 • 2014 |
 • Bij Greetz! kost 1 ansichtkaart je 1,80 en inclusief porto is dat 2,39
 • Bij Kaartje2go betaal je voor een ansichtkaart 0,99 cent exclusief porto, dus in totaal 1,58
 • Bij Hallmark.nl kom ik er slecht uit, maar de goedkoopste kaart is 1,59, inclusief porto maakt dat 2,18
 • Kaartjesland en zo ook groetjes.nl versturen je ansichtkaart voor 1,39 en met de kerstporto is dat 1,98

UPDATE 2018 | 

 • Bij Greetz! kost 1 ansichtkaart je 2,00 en inclusief porto is dat 2,78
 • Bij Kaartje2go betaal je voor een ansichtkaart 0,99 cent exclusief porto, dus in totaal 1,78
 • Bij Hallmark.nl kom ik er slecht uit, maar de goedkoopste kaart is 1,75, inclusief porto maakt dat 2,54

Of je verstuurt een uitgeprinte kerstwens

Vind je dit allemaal nog te prijzig voor die tante of kennis? Print dan onderstaande printable uit en vraag aan de buurvrouw of je een decemberzegel van haar kunt kopen. Zelf langs brengen kan natuurlijk ook nog steeds. Hahaha!
Ik wens jullie een hele fijne voorbereiding op de kerstdagen toe en voor wie geen kaart van mij ontvangt: deze kerstwens geldt ook voor jullie.
christmas free printable

prinatble-christmas-free

Show Full Content
Previous Even stil
Next De leukste foto’s van afgelopen week!

8 thoughts on “Stuur jij nog een kerstkaart?

 1. Wij zien ieder jaar kaartjes. ..ook naar mensen waarvan ik weet dat ze er geen terug sturen. Weer hebben zelf leuke foto’s gemaakt van onze dochter en deze als kaart laten afdrukken. .. Ik geloof voor zo’n 50 cent ps via wij.nl

  1. Goed zo! Jullie blijven lekker trouw aan jezelf. Ik twijfel nog of ik de mensen die geen kaart sturen er een zou sturen. Ik heb mijn kaartjes bij Webprint af laten drukken en het werd voor hetzelfde geld naar Zwitserland verzonden. Dus nu had ik 40 kaartjes voor 13 euro ofzo. Je moet gewoon de goede aanbiedingen afwachten inderdaad!

 2. Ik stuur naar een beperkte groep mensen nog kaarten. Maar niet meer zoveel. Familie, en best friends voor zover zij nig kaarten sturen. En iedereen met wie ik een soort kerstkaartrelatie heb. Dwz we sturen alleen kerstkaarten en verder zien we elkaar niet echt meer. Dit jaar ongeveer 20 kaarten verstuurd

 3. Ik stuur elk jaar zelf gemaakte kerstkaarten. Maar gestopt met kaarten maken, en kwam er een aantal te kort, dus ook gekochte kaarten.
  Wat ik wel jammer vind is dat je bij wijze van 40 kaarten verstuurd, 40 mensen zeggen het zo leuk te vinden, maar maar 15 sturen er een terug…
  Je merkt echt wel dat het terug loopt. En dat vind ik echt jammer!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d