“Nee, op de bank zitten”, zegt Liza gedecideerd wanneer ik in de badkamer haar tanden wil poetsen. Vooruit en ik loop achter haar aan naar de bank. In plaats van op de bank te kruipen, kruipt ze op de stoel en ze doet haar mond wagenwijd open. Wagenwijd. En ik neem met veel plezier afscheid van het gevecht dat we het afgelopen jaar hadden met tandenpoetsen.

Onze peuter had echt een gruwelijke hekel aan tandenpoetsen

Vroeger vond Liza tandenpoetsen fantastisch. Al vroeg zat ze het liefste de hele dag met en tandenborstel in haar hand en slurpte ze de tandpasta uit de tube. Ik had verwacht dat beginnen met tandenpoetsen bij haar niet zoveel problemen zou opleveren. Dat had het misschien ook niet gedaan als ze wat eerder tanden had gekregen. Toen ze eenmaal iets van een gebitje had, vond ze het tandenpoetsen alleen niet meer zo tof. Gelukkig had haar zus ook zo’n fase en weet ik dat die voorbij gaan. De aanhouder wint namelijk! Door haar grote zus weet ik hoe je een kind makkelijk in de houtgreep krijgt en dan toch de tanden kan poetsen.

Onze kleuter poetste te kort

Twee minuten poetsen is de norm, maar daar kwam Eva wanneer ze zelf haar tanden mocht poetsen bij lange na niet aan. Twee keer per dag poetsen is hier ook de norm, maar ook daar kwamen we niet altijd aan. Vooral in de weekenden en in de vakantie lijkt dat ritme met ‘s ochtends poetsen weg. Mijn schuld natuurlijk. Ik zocht daarom naar een oplossing. Poetsen met een app is leuk, maar dan hangen ze weer voor een scherm. Poetsen met de klok werkte niet en met een timer ook niet. Dat zijn allemaal veel te veel handelingen voor een werkje dat binnen twee minuten gedaan is.

Elekrisch poetsen bleek de uitkomst

Onlangs kochten we een Oral B elektrische tandenborstel met Frozen én met twee minuten timer erop. We namen degene met oplader en ik kocht er gelijk twee extra borsteltjes bij voor Liza. Eva vond het super om haar tanden zo te poetsen. Twee minuten poetsen bleek helemaal niet moeilijk meer en na een week poetsen is haar tandje met tandplak dat ik er niet af kreeg, gewoon weer mooi wit. Er wordt zonder problemen 2 minuten gepoetst!

Elektrisch poetsen vanaf 3 jaar?

Later las ik dat een elektrische tandenborstel pas vanaf 3 jaar gebruikt mag worden. Voor Liza wilde ik dan ook nog even wachten. Een vriendin van mij vertelde me dat haar tandarts had gezegd dat elektrisch poetsen ook met twee jaar mag, dus langzaam introduceerde ik Liza in de wereld van elektrisch poetsen. Ze koos zelf een opzetborsteltje uit (Anna of Elsa) en mocht langzaam proberen. Al snel merkte ze volgens mij dat zo’n elektrisch borsteltje wel heel fijn is voor het tandvlees waar nog tandjes doorheen moeten komen, we missen nog 4 hoektanden en 4 kiezen namelijk, en werd het tandenpoetsen weer leuk! Zo leuk, dat ze na twee minuten poetsen zeg ook nog verder poetst. Wat een uitkomst. Dag leed dat tandenpoetsen heet.

tandenpoetsen oral b frozen elektrische tandenborstel

Overigens correspondeert deze tandenbortsel met een Oral B app die je kunt downloaden, ik heb het nog niet gedaan om de reden dat ik ze eigenlijk niet om alles achter een app wil hebben. En door de timer die ingebouwd zit, weet je precies wanneer de twee minuten voorbij zijn.

Deze Frozen Elektrische tandenborstel van Oral B koop je onder andere bij bol.com

Show Full Content
Previous Traphekje eruit, juniorstoel erin
Next Drink in the box | Nu zie je wél wat er in het pakje drinken zit!

1 thought on “Tandenpoetsen bij peuter en kleuter

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close