Hoe kom je fit de zomer door, zonder dat je daarvoor uren in de sportschool moet staan of een streng dieet moet volgen. Fit is iets anders dan slank, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je fit voelt, je al een hele andere uitstraling hebt. Het gaat erom dat je je goed voelt en dan straal jij van binnen en van buiten. Je fit gaan voelen is overigens helemaal niet moeilijk. Met deze tips ben je in no-time weer een stuk zelfverzekerder!

Wandelen

Eenvoudiger kan niet, ga met regelmaat een stukje wandelen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze op het werk. Boterham in de hand, collega’s aan je zijde en binnen een half uur heb je er 2 á 3 kilometer opzitten. Doe dit iedere dag en binnen de kortste keren is je hele lijf een stuk slanker. Maar je kunt ook een paar keer in de week ’s avonds na het eten een flinke tocht wandelen, met je vriend, vriendinnen of doe je buurvrouw een plezier en neem haar hond mee voor een grote ronde door het bos. Het wandelen is niet alleen goed voor je spieren, ook de frisse buitenlucht draagt bij aan een betere gezondheid!

Fietsen

Ook fietsen lijkt voor zich te spreken als fitter wilt worden, maar zonder dat je het doorhebt pak je de auto voor ritten die eenvoudig op de fiets af te leggen zijn. Denk aan het doen van boodschappen, de kinderen van school halen of ga met de fiets naar het werk. Je kunt het ook nog een stapje sportiever aanpakken en ga mountainbiken! Door regelmatig te mountainbiken train je vrijwel iedere spier in je lichaam en creëer je niet alleen een topconditie maar ook een lichaam waar de gemiddelde vrouw al jaren van droomt.

Traplopen

Mijn laatste tip is traplopen. Wederom een beweging die niet veel moeite kost maar wel veel opbrengt. Ik ben zelf enkele maanden geleden begonnen met het vermijden van liften en roltrappen. Maak er een gewoonte van om de trap te pakken en na een week weet je niet beter! Je traint er je benen en billen mee en ook nog eens je buikspieren. Meer bewegen is een kwestie van gewenning, en je krijgt er enorm snel resultaat van. Dus neem deze simpele tips in acht en vergeet de bikini-vrees, je gaat eenvoudig fit de zomer door.

Show Full Content
Previous Deze agenda-addict kocht een Happy planner
Next Tekst op je muur? Kies voor muurstickers!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close