Ruim je huis op, mest je kast uit en verkoop alles online. Met de app van Marktplaats is een advertentie maken heel gemakkelijk, maar hoe wordt je een succesvolle verkoper?

Daglicht

Maak alleen overdag foto’s. Zorg voor goed licht en kijk of de kleuren kloppen met de werklijkheid. Als je in de avond fotografeert dan lijkt alles gelig en onscherp. Zet alleen het product op de foto dus geen rommel op de achtergrond. Kies een witte muur, een tafel, desnoods op een effen dekbed. Als het maar een rustig geheel wordt waar jouw product centraal staat.

Schoon en gestreken

Zorg dat je kleding nog even netjes strijkt. Geef schoenen een poetsbeurt en schrob speelgoed nog even schoon voordat je het op de foto zet!

Maak speelgoed schoon! beeld: speelgoed via Shutterstock
Maak speelgoed schoon! beeld: speelgoed via Shutterstock

Wees gedetailleerd

Meet kleding op, van oksel tot oksel bijvoorbeeld en zet de maten in je advertentie. Dat scheelt vragen. Dit geldt ook voor meubels (hoogte x breedte x diepte). Vermeld de juiste kleur, gebreken, scheuren, schade en benadruk mooie details. Liever teveel tekst dan te weinig.

Prijs ook je andere producten aan

Heb je meer te koop ut dezelfde categorie? Vermeld het dan in je advertentie of laat zelfs foto’s zien.

Check de concurrentie

Staat het product al op Marktplaats? Neem de beste punten uit die advertentie over en verbeter het: een lagere prijs, iets extra of gratis verzending.

Zet zoekwoorden in de titel en gebruik synoniemen

Zorg dat je advertentie gevonden wordt en zet zoekwoorden in de titel, bijvoorbeeld product – merk – maat – staat. Een synoniem helpt ook: dus niet alleen maxi cosi, maar ook autostoel bijvoorbeeld. Heb je te weinig plaats vul dan de advertentietekst met extra synoniemen en kenmerken. Om nog beter gevonden te worden kun je verwante merken en producten noemen in de tekst, bij voorkeur helemaal onderin de advertentie.

Spreid je kansen

Plaats linkjes naar je marktplaats-advertenties op Facebook-verkoop en ruilgroepen en breng je spullen zo onder de aandacht bij een groep dichtbij huis.

Coverbeeld: dame die de kledingkast uitzoekt komt via shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Netflixtip: The Crown
Next Tof cadeau voor de feestdagen: een persoonlijke iPadhoes

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close