In februari heb ik alweer zin in de lente en droom ik over de zomer. Maar alles kan nog. Dikke lagen sneeuw, slee├źn van de heuvels af en misschien een elfstedentocht? Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen en dus is het wel belangrijk dat je weet hoe je veilig op pad gaat in het winterse weer

Goed dus om even ons geheugen op te frissen en op een rijtje te zetten waar je ook al weer op moet letten als je in de winter veilig de weg op wilt gaan.

Zorg dat je auto goed verzekerd is

Hoe voorzichtig je ook doet, de kans op een ongelukje is in de winter altijd iets groter. Goed dus om je autoverzekering tegen het licht te houden. Wellicht moet je je verzekering eens opwaarderen. Met een WA+ verzekering bent je ook verzekerd voor schade van bijvoorbeeld hagel. En bij een allriskverzekering wordt alle schade aan je auto vergoed.

Zorg dat je auto winterklaar is

Winterbanden zijn niet altijd nodig in Nederland. Als je je auto kan laten staan als het sneeuwt kun je ze achterwegen laten. Moet je er dagelijks op uit voor je werk? Dan zijn ze wel aan te raden. Laat als je bij de garage bent gelijk je auto een winterbeurt geven. De garagehouder checkt daarbij alle onderdelen die gevoelig zijn voor de kou en zorgt dan dat je auto helemaal winterklaar is.

Maak een noodpakket

Wil je echt op het allerergste voorbereid zijn? Zorg dan dat je een noodpakket in je auto hebt liggen. Deze zorgt dat je de uren doorkomt als je onverwacht vast komt te zitten in de sneeuw. Hierbij kan je denken aan dekens, handschoenen en waxinelichtjes om je warm te houden of een voedselpakket voor de ergste honger en dorst. Lees hier meer over noodpakketten.

Houd voldoende afstand

Op sneeuw duurt het langer voor je auto tot stilstand komt. Houd daarom wat meer afstand dan normaal. Zorg ook dat je altijd goed vooruit blijft kijken. Op die manier heb je meer tijd om te reageren op situaties voor je. Onverwacht remmen kan er voor zorgen dat je in de slip raakt.

Trek rustig op met je auto

Ook te snel optrekken kan een slippartij veroorzaken als er sneeuw ligt. Rustig optrekken is dus het devies in de winter. Als er heel veel sneeuw ligt kan het soms handig zijn om in de tweede versnelling weg te rijden.

Matig je snelheid

Al heb je hele goede winterbanden, remmen duurt altijd langer in de sneeuw. Rijd dus niet te hard als de omstandigheden erg bar en boos zijn.

Veel mensen zitten in winterse omstandigheden angstig en onzeker achter het stuur. Niet nodig! Volg deze tips en je zult een stuk zelfverzekerder de weg op gaan. Goede reis!

 

Show Full Content
Previous Foto’s van een kort bezoekje aan de Bodensee
Next De vijf verschillen tussen Carnaval en Fastnacht!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close