Het dak van je huis is natuurlijk erg belangrijk, je wilt dan ook dat deze in goede staat is. Is je dak beschadigd of niet goed geïsoleerd voor de aankomende winter, dan is het tijd om deze te gaan renoveren. Het is echter een beste klus om dit te doen en er komt veel bij kijken. Is jouw dak toe aan renovatie? Lees hier tips hoe je deze renovatie het beste aan kan pakken. 

Isolatie

Als je dakraam aan vervangen toe is, kies dan gelijk voor een goede isolatie van je dak. Met de hoge gasprijzen en de winter die voor de deur staat kun je hier veel geld mee besparen. Als de isolatie van je dak niet goed is zal een deel van de warmte van binnen naar buiten gaan. Hierdoor moet jij extra warmte creëren om het warm te houden binnen. Door je dak goed te isoleren zal jij dus veel geld kunnen besparen. Voor de isolatie van je dak betaal je één keer, de besparing hierdoor zie je elk jaar terug op je rekening. 

Dakraam

Als je nog geen dakraam in je dak hebt, is dit het ideale moment om dit te plaatsen. Het plaatsen van een dakraam heeft een positief effect op je gezondheid en comfort van de woning. Door een dakraam kan je je donkere kamer veranderen in een levendige ruimte met veel lichtinval. Het licht zal er voor zorgen dat de ruimte groter aanvoelt. Tegenwoordig beschikken de dakramen over goede isolatie en zijn ze eenvoudig te plaatsen. Naast de lichtinval zal een dakraam ook zorgen voor een betere ventilatie op jouw zolderkamer. Door het raam iets open te zetten is de kamer al een stuk beter geventileerd. De verse en zuurstofrijke lucht is eenvoudiger te verwarmen dan lucht die al lang in de kamer is. Hierdoor kan je ook nog eens besparen op je energierekening. De extra lichtinval die je hebt door een dakraam is natuurlijk niet altijd fijn. Om deze lichtinval zelf te regelen, is een dakraam rolgordijn ideaal. Hiermee is het licht erg gemakkelijk te regelen, door bijvoorbeeld het rolgordijn voor een deel te laten zakken. Rolgordijnen zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Kijk voor de opties eens op Raamdecoratie.com, hier kun je een passend rolgordijn voor jouw dakraam vinden. 

Plannen van het renoveren

Een dakrenovatie uitvoeren is lastig als het regent of sneeuwt. Kies daarom voor een periode waarin dit niet vaak voorkomt, dit zal de lente of zomer zijn. Naast het kiezen van de periode is het belangrijk dat je optijd opzoek gaat naar een bedrijf die de renovatie uit kan voeren. Vaak is het erg druk bij bedrijven, zeker als je het in de lente of zomer wilt laten doen. De tijd die het kost om de renovatie uit te voeren heeft te maken met het aantal man dat eraan werkt, de grootte en hellingsgraad van het dak en van het weer. Een deel van de planning van de renovatie kan je zelf doen. Denk hierbij aan inspiratie opdoen en offertes aanvragen. 

Met deze tips zorg jij voor een goed isolerend en beschermend dak en zie je de besparing vanzelf op de energierekening voorbij komen. 

Show Full Content
Previous Wat je allemaal nodig hebt voor een huisfeest
Next Juiste verwarming voor een kleine ruimte

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: