Naast dat we in het weekend de hoognodige wekelijkse boodschappen doen, willen we ook wat van de omgeving zien en meemaken. Hier in Zwitserland heb je ook buurtkranten die je op de hoogte brengen van alles wat er gaande is in de omgeving. Zo kwamen we er vrijdag achter dat er in het grote stadje naast Eichberg, Altstätten, een ‘viehschau’ was. Bij zo’n ‘viehschau’ komen koeien vanuit de hele omgeving naar een plek toe om bekeken te worden.

Twee weken geleden zijn we voor het eerst naar zo’n viehschau geweest en we vonden dat echt onwijs leuk. Het kijken naar de koeien die behangen zijn met enorme bellen en mooie bloemkunstwerken. Dit keer wisten we ongeveer dus wat ons te wachten stond. We waren dan al vroeg in de stadje, zodat we dit keer de koeien wel zagen aankomen. Veel koeien kwamen echter met een veewagen (hoe saai!), er waren maar enkele veestapels die te voet naar de viehschau kwamen. Maar dan kwamen ze ook echt goed! Behangen met mooie bellen en de mensen eromheen ook ouderwets aangekleed. Het heeft wel wat!

Ik vind koeien alleen echt eng!!! Haha! Dat is best lastig als je in een land woont en op een plek woont waar je omringt wordt door koeien. Die beesten zijn zo enorm groot en ik snap ze niet. Ik zie die grote koppen en kan alleen maar denken wat ze daarmee kunnen aanrichten. En toch vind ik ze ook geweldig. Juist omdat ze zo groot zijn en omdat ze zo bij dit land horen. Zo zit ik blijkbaar in elkaar. Om mijn angsten niet over te geven op Eva, doe ik mijn best en ben ik gewoon voorzichtig. Heel voorzichtig, want tijdens die viehschau maakten er heel wat koeien een potje van en kon men ze maar met moeite in toom houden. Er was zelfs een koe die echt te sterk was en sleepte een man voort in plaats van andersom. Brrr… Of wat dacht je van koeien die met elkaar aan het ruziën zijn en dan met de poten gaan trappen, niet prettig.
Alle angst ging dus voorzichtig opzij (alleen Liza voelde het aan mijn hartslag) en we hadden een leuke ochtend. Weer wat beleefd in ons nieuwe land!

IMG_6498-2kl

IMG_6531kl

IMG_6570-2kl

IMG_6576-2kl

IMG_6624-2kl

IMG_6666-2kl

IMG_6685-2kl

klein

Show Full Content
Previous Onze derde week in Zwitserland! | Weekoverzicht
Next Een hijger aan de deur | #mijnzwitserland

5 thoughts on “Toerist in eigen land #mijnzwitserland

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close