Natuurlijk was ik toen ik in Nederland woonde ook op sommige momenten trots op Nederland, maar nu ik in het buitenland woon en alles van een afstandje bekijk is het soms wel ineens een soort van eye-opener. Zo van: ‘ja, ik kom uit Nederland en daar ben ik trots op’.

Van een afstandje kan ik ook zeggen dat ik me ook vaak irriteer aan het ‘kleine gezeur’ en ben ik blij dat ik niet meer in Nederland woon. Zo hoef ik me niet druk te maken over pepernoten die al in de zomervakantie in de winkels liggen. Zijn gekleurde pieten een ver-van-mijn-bed-show. Is het vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken niet meer mijn probleem. Dit en al dat andere gemekker, ik krijg het niet meer mee. Discussies om niks of om juist van alles, dat is Nederland.

Trots op Nederland

Gelukkig krijg ik veel andere zaken wel mee. Zaken die goed gaan en waar Nederland dan ook echt heel trots op mag zijn. Want waar ter wereld spreken mensen zo goed hun talen? Veel mensen in Nederland hebben Engels als tweede taal en ook al spreek je het misschien beroerd, we spreken het veel beter dan in menig andere Europees Land. Wanneer men ons weer complimenteert om onze talenkennis, dan heb ik dat mede te danken aan het onderwijssysteem in Nederland en het feit dat er in Nederland niks nagesynchroniseerd wordt.

Waar ik ook echt intens van mee kan genieten zijn alle leuke evenementen die overal in Nederland worden georganiseerd. Schaatsbanen, gezellige kerstmarkten en leuke braderieën. Waren die er ook al toen wij er nog woonden? Of stond ik er toen gewoon niet voor open?  Ik gok dat laatste, maar vind het nu wel ontzettend tof dat iedereen van die leuke dingen doet en daarvan geniet.

Maar waarbij ik onlangs echt een gevoel van trots van kreeg was deze tweet, al van een week of wat geleden. Onze koning Willem Alexander die gewoon lekker bij de McDonalds kan eten met zijn meiden. Hoe fijn is dat? Dat is de kneuterigheid waar ik wel van hou!

(Ja ik weet dat dit een fake-account is, maar de foto lijkt me echt!!)

Show Full Content
Previous Mooie vuurwerkfoto’s maken doe je zo
Next Tel af met Netflix tijdens Oud en Nieuw

1 thought on “Trots op Nederland

  1. Dit herken ik helemaal! In alles! Er zijn zoveel discussiepunten en dingetjes in Nederland, maar bovenal ben ik toch trots op mijn geboorteland! Het is er mooi, georganiseerd en inderdaad iedereen spreekt allerlei talen. Als ik er ben vind ik het extra leuk om die typisch Hollandse gezelligheid mee te maken, dat je eigenlijk nergens anders kent 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close