Dit weekend stond bij ons in het teken van Fasnacht! Ofwel: carnaval in Zwitserland. De eerste optocht/umzug was afgelopen donderdag al, zoals je in het weekoverzicht kon lezen. Op zaterdag gingen we naar Oberriet en kwamen daar iedereen tegen. Gezellig! En op zondag gingen we net als vorig jaar naar Altstätten. Eva ging alle dagen verkleed en geschminkt. Liza wilde niet verkleden, maar op zondag vroeg ze ook om schmink net als Eva. Ik kreeg er welgeteld een roze dot op d’r neus. Prima. Dat is al meer dan ik voor deze dagen ooit bij Eva op d’r gezicht heb gekregen.

Betalen voor de optocht

Er viel ons dit jaar een ding op: we moesten betalen om de optocht te bekijken. BETALEN! Vorig jaar zijn we er waarschijnlijk tussendoor geglipt. Maar dit jaar niet hoor! In Oberriet (een kleinere optocht met vooral wagen en verenigingen uit het dorp zelf) betaalden we voor het gezin Chf 5,00 (rond 5 euro). In Altstätten waar de optocht groter was en waar er meer groepen van buitenaf waren, betaalden we maar liefst Chf 8,00 per volwassene! Voor een paar franken meer kreeg je een plakette, een herinneringsding… Bijzonder!

De foto’s van deze fasnachtsumzug!

In onze regio in Zwitserland kennen ze geen praalwagens, maar wel mooi geklede en fantastisch geschminkte groepen. Er zijn overigens wel wagens, maar dat zijn meer bierketen. Daarbij wordt er heel snoep uitgedeeld en voor de volwassenen wat te drinken (schnapps). De optocht op zaterdag was echt heel leuk voor de kinderen. Die op zondag ook, maar leuker voor ons.

Zaterdag umzug Oberriet
Zaterdag umzug Oberriet
Zaterdag umzug Oberriet
Zaterdag umzug Oberriet
Zaterdag umzug Oberriet
Zaterdag umzug Oberriet

Umzug AltstättenIMG_1817-2Umzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug AltstättenUmzug Altstätten

Show Full Content
Previous Tip van de dag: Flinke korting op je fotoboek bij Albelli!
Next De sneeuwkoningin 2 is nu uit! – winactie

4 thoughts on “Fasnachtsumzug in Altstätten. Carnavalsoptocht in Zwitserland

  1. Leuk!
    Vanaf Januari kan je in Basel-Stadt en Basel Land al de Blaggette voor het carnaval kopen. Wij werden hierover van te voren ingelicht door collega’s. Ze zijn er in verschillende prijsklasses van brons tot en met het ‘juweeltje’ . Hiermee sponsor je de verschillende carnavalsverenigingen. Verplicht, niet echt, maar je loopt een groot risico als je ze niet opgespeldt hebt, dan ben je het mikpunt van zo’n beetje elke carnavals vereniging die langskomt met een zak confetti 😀 De Basler optocht is trouwens de grootste in Zwiterseland en is dit jaar op 15 feb (de maandag na Aswoensdag) zeker ook de moeite waard.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close