Er zijn dingen die ik niet mis uit Nederland en dat zijn de kerstdiners op school en dan vooral de paniekposts eromheen. Al een week of twee zie ik online alleen maar stressverhalen over dat kerstdiner op school.
kerstdiner op school

Waarom maakt iedereen zich er zo druk om? Het is toch niet zo lastig om iets te happen te maken voor 30 kindjes? Wat eten die nou? Een spiesje… Dan zou ik me toch drukker maken om een kinderfeestje met 8 kids 🙂

Bij ons in Zwitserland is dat toch anders. Hier hebben we geen kerstdiner op school en ik vind dat helemaal niet erg. Daarbij, als de kinderen hier een kerstdiner zouden hebben, dan denk ik dat de kinderen zelf in de keuken staan (al dan niet op school) om het voor te bereiden of dat zelfs de juf voor de klas zou koken. Het enige dat er aan ons ouders of volwassenen bij ieder evenement gevraagd wordt is om een taart of cake te bakken. Daar ben ik inmiddels ook wel aan gewend…

Jaloers

De afgelopen jaren keek ik overigens wel met een jaloerse blik naar al die foto’s van het kerstdiner. Want het zijn herinneringen die mijn kinderen dus ook niet maken, net zoals Sinterklaas op school en bijvoorbeeld ook het opgehaald worden door je moeder. Gelukkig maken ze andere herinneringen wel, zoals schaatsen met de klas, koekjes bakken op een dinsdagmiddag, sleetje rijden op een woensdagochtend. De Adventstijd staat ook vol met mooie en warme rituelen en gebruiken. Zo branden er kaarsjes in de klas, is er dagelijks iemand het Sternekind, worden er bewust complimenten uitgedeeld en leren ze ook iets van hen zelf te delen. Kortom, ook een mooie invulling van de laatste weken voor kerst, alleen dan zonder kerstdiner (en de bijbehorende stress voor de moeders).

Ik wens jullie heel veel plezier met het kerstdiner op school! Kleine tip: maak je gerecht samen met je kind, dan hoef je je ook niet druk te maken om de styling – jullie hebben immers samen in de keuken gestaan en dat is veel meer waard!

Inspiratie voor het kerstdiner op school!

Mocht je nog inspiratie nodig hebben, op het Pinterestboard van zus Sanne vind je genoeg lekkere en makkelijke gerechtjes om te maken met kerst!

Coverbeeld: kersthapje via Shutterstock

Show Full Content
Previous Review | Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Next Boor | Sinterklaas, Chanoeka en Kerst

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: