Verhuizen naar het buitenland is een hele bevalling. Je begint een nieuw avontuur in een nieuwe omgeving. Wil je ook een gloednieuw avontuur beginnen in het buitenland? Met deze 4 tips help ik je belangrijke stappen te onthouden, zodat je onbezorgd een goede start kunt maken!   

De verhuizing melden

Emigreren naar het buitenland is steeds populairder. Het lijkt zo makkelijk, je pakt al je spullen en verhuist zo naar je droomhuis in het buitenland. Helaas is verhuizen alles behalve makkelijk en moet er veel geregeld geworden met zowel de Nederlandse gemeente als het land waar je naartoe gaat verhuizen. Om te beginnen is het belangrijk om je adreswijziging aan te geven bij de gemeente. Dit kan pas 5 dagen voordat je definitief gaat vertrekken. Veel instanties krijgen dan automatisch bericht, onder andere de instantie die jouw pensioenfonds regelt, krijgt dan automatisch een bericht. Dit hoef je dus zelf niet meer te doen!

Regel de juiste documenten

Wanneer je emigreert blijf je Nederlander en is het dus de bedoeling dat je jouw paspoort blijft vernieuwen. Je paspoort is namelijk in elk land een geldig legitimatiebewijs. Het aanvragen van een paspoort kan via de Nederlandse Ambassades of Consulaten. Andere documenten zijn niet in het buitenland niet altijd geldig. Deze documenten hebben dan een extra ‘stempel’ nodig. Een aantal voorbeelden van deze documenten zijn: een akte van de burgerlijke stand, een diploma, certificaat of gezondheidsverklaring. Vergeet deze documenten dus niet te controleren!
verhuizen naar het buitenland

Onderwijs voor de kinderen

Kinderen zijn flexibel, maar afhankelijk van de leeftijd is het voor je kinderen soms een nog grotere stap om te verhuizen naar het buitenland dan voor jezelf. Kinderen vanaf 6 jaar tot in de pubertijd zijn het meest gevoelig voor een verhuizing. Dit komt doordat zij hun vertrouwde omgeving met vriendjes en vriendinnetjes moeten opgeven. Bereid je kinderen daarom goed voor op de verhuizing en zorg dat ze in hun nieuwe omgeving naar school kunnen. Internationale scholen zijn zeer leerzaam, doordat andere kinderen op deze school hetzelfde meemaken. Zo maken ze sneller vrienden, waardoor je kinderen zich sneller thuis zullen voelen.

Regel een geschikt verhuisbedrijf

Om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, is het goed om een geschikt verhuisbedrijf te zoeken. Naast het inwinnen van informatie op internet of bij de ambassade, hebben internationale verhuisbedrijven de kennis en ervaring om jouw verhuizing in goede banen te leiden. Ben je op zoek naar een betrouwbare verhuizer? Erkende verhuizers zijn betrouwbaar en helpen je niet alleen alleen maar met inpakken, ook geven ze goed advies over de meest geschikte manier van transport en eventuele douaneregels. Internationaal verhuizen was nog nooit zo makkelijk.

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Er was eens… Hoeveel nachtjes slapen nog?

30 november 2014
Close
%d bloggers liken dit: