Ahhh… deze week gaat het hele circus weer beginnen. We tellen af naar Sinterklaas, wanneer mogen we onze schoen zetten? Wanneer komt hij aan? Hoe zullen onze kinderen reageren op de verschillende soorten Pieten die ze zien? Een spannende tijd breekt aan, voor hen maar ook voor ons.

Naast dat het een spannende tijd is, is het ook wel een hele leuke tijd. De tijd van verwachting. De tijd van liedjes zingen knutselen en kleuren voor in de schoen. De Frozen memory gaat aan de kant, de sinterklaas memory komt ervoor in de plaats. De prinsessenjurkjes mogen in de kast blijven, de komende maand spelen onze kinderen Sint en Piet.

Uit de oude doos!
Uit de oude doos!

Hoe vieren wij Sinterklaas in Zwitserland?

De afgelopen twee jaar gingen we steeds voor het Sinterklaasweekend terug naar Nederland. Ik vind Sinterklaas een magische tijd. Ook vind ik Sinterklaas belangrijk voor de traditie. Voor Eva was Sinterklaas vieren in Nederland ook echt wel nodig om er een binding mee te krijgen en te houden. Dit jaar vieren we Sinterklaas wel gewoon bij ons thuis, omdat ik met kerst graag langer naar Nederland wil. Dit jaar kan het ook wel. Liza krijgt voldoende van Sinterklaas mee door haar zus die natuurlijk vol is. Daarbij kijken we ook het Sinterklaasjournaal, hebben we genoeg Sinterklaas dvd’s, draaien we sinterklaasliedjes (bij voorkeur van de Gebroeders Ko) en hangen er drie pieten in ons huis. Pepernoten heb ik ingeslagen en ook de cadeautjes zijn al gekocht. Omdat we nu niet naar Nederland gaan, gaan we naar het Sinterklaasfeest van de Nederlandse vereniging hier in de buurt. Wij komen wat dat betreft dit jaar niks tekort!

Eva’s vriendjes en vriendinnetjes weten dat onze Sinterklaas in tegenstelling tot hun Sami Chlaus cadeautjes brengt. Eva weet ook dat het Christkind niet bij ons met kerst cadeautjes komt brengen, omdat we tenslotte Sinterklaas al gevierd hebben.

Natuurlijk vind ik het heel jammer dat we het niet met onze familie kunnen vieren. Echt, dat is natuurlijk iets dat erbij hoort. Al vind ik het ook wel erg fijn om dit keer weer wat langer te gaan dan een weekend en is Kerst stiekem ook wel een klein beetje saai als je maar met zijn viertjes bent.

Video van Sint

Als kers op de taart heb ik voor de kinderen de Video van Sint besteld. In deze bijna 10 minuten durende film leest Sinterklaas hun namen voor, vertelt hij wat ze leuk vinden en al goed kunnen. Vertellen de pieten iets over de dames en als afsluiter vertelt Sinterklaas waar de kinderen de cadeautjes kunnen vinden!! Dan kan het feest écht beginnen.
Video van Sint

Onze video hebben we inmiddels kunnen downloaden, dit maakt Video van Sint ook voor mensen die niet meer in Nederland wonen heel erg makkelijk. Aan het begin van je bestelproces kies je of je hem wilt downloaden op per dvd wilt laten opsturen. Je kunt tot en met 8 namen invullen (incl. volwassenen!)

Voor wie ook een extra verrassing voor zijn kinderen wilt, ik heb 1 kortingscode voor de Video van Sint over. Reageer hier of op Facebook, de winnaar krijgt eind van deze week bericht van me!

Show Full Content
Previous StudioKisa: van verjaardagsmuts tot taarttopper
Next Sinterklaas- of kerstcadeautjes nodig? Leuke Frutsels!

7 thoughts on “Video van Sint, ook handig als je in het buitenland woont!

 1. aangezien onze tweeling Lucas & Eva net als de Sint op 5 december jarig zijn doe ik graag mee 😀 Hiervoor heb ik dan ook werkelijk alles uit de kast getrokken:
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  Pinterest: http://www.pinterest.com/lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: https://plus.google.com/115047794995537965870/posts (volg en gedeeld)

  groetjes Linda

 2. Ahjaaaaa wat een onwijs leuke actie organiseer je voor de lezers van je blog! 😉 Ik doe graag mee voor mijn lieve neefje, die nu al helemaal gek is van ‘klaas’! 😉
  Zal helemaal leuk zijn om hem hiermee te mogen verrassen..
  Groetje Ilsiee

 3. Wat een leuke actie..
  Ik doe graag mee, ik denk namelijk dat dit het laatste jaar is dat mijn beide kinderen nog echt geloven in deze magische tijd.. Ik ben echt een Sinterklaas freak.. Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat er rondom Sinterklaas en zijn pieten gebeurd.. Ik zit samen met de kinderen vanaf woensdag elke avond op het puntje van mijn stoel voor de tv..

 4. Ik maak ontzettend graag een kansje!! Mijn dochter vroeg vorig jaar waarom Sinterklaas nooit bij haar binnen komt maar wel bij sommige vriendinnetjes…..We zijn er goed mee weg gekomen maar er komen natuurlijk steeds meer en meer vragen 😉
  Ik denk dat een DVD met persoonlijke boodschap haar echt een trots gevoel zal geven!! En natuurlijk zal haar broertje ook een plekje krijgen….Vorig jaar was het met Sinterklaas nog maar 3 maandjes oud en sliep hij gedurende het feest…Nu zal hij er volop bij zijn en begrijpt hij er stukken meer van! Zeker zijn eigen foto of naam zal hij wel herkennen….Erg leuk dus!!

 5. Ik heb als kind zelf met mijn ouders in buitenland gewoond.. tradities worden dan zeker erg belangrijk.. bij ons kwam sint op de brandweer in warm arabie.. dat vergeet je nooit meer… in ieder geval de video van sint is voor ieder kind volgens mij een feest!! Dus doe graag mee voor mijn boys

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close