Heb jij een collega die altijd véél meer werk verricht, terwijl jullie evenveel tijd te besteden hebben? Dan is het hoog tijd om te werken aan jouw timemanagement vaardigheden. In dit artikel lees je enkele praktische tips van timemanagementcoach Björn Deusings die je kunnen helpen jouw productiviteit te verhogen en resultaatgericht(er) te kunnen werken. Oftewel: een beknopte training time management

Organiseer je werk in één systeem

Veel mensen maken gebruik van tal van lijstjes en subsystemen om taken, afspraken en verantwoordelijkheden in bij te houden. Op die manier raak je eenvoudig het overzicht kwijt. Om resultaatgericht te werk te kunnen gaan is het van belang om je werkzaamheden te bundelen: in één agenda en één takenlijst. Dit geldt voor al je taken, afspraken en verantwoordelijkheden.

Weet waar nieuw werk binnenkomt

Taken, afspraken en verantwoordelijkheden komen doorgaans op allerlei verschillende manieren binnen: per mail, via een telefoontje, in je postvak, door een gesprek met een collega, enzovoorts. Om resultaatgericht te werk te kunnen gaan is het van belang om deze toestroom te beperken en op een vaste manier te verwerken. Of het nu gaat om digitale, fysieke of mentale informatie: zorg dat er één plek is waar je deze informatie opslaat. 

Houd je systeem bij

Als je één agenda, één takenlijst en één plek hebt waar nieuwe informatie wordt opgeslagen, is het belangrijk om deze plekken regelmatig bij te houden. Dit doe je het beste via de OHIO-methode: Only Handle It Once.

  • Gooi je het weg?
  • Archiveer je het?
  • Kun je het binnen 5 minuten doen?
  • Moet je het inplannen?

Om resultaatgericht te werk te kunnen gaan is het aan te raden om aan het begin en einde van iedere werkdag je systeem op te ruimen.

Ga uit van één basisopstelling

Bepaalde werkzaamheden komen dagelijks, wekelijks of maandelijks terug. Dit zijn je ‘vaste lasten’ of ‘basisopstelling’. Om resultaatgericht te werken te kunnen gaan dien je te weten hoeveel tijd deze vaste lasten in beslag nemen. Je kunt immers niet meer tijd uitgeven dan je beschikbaar hebt.

Show Full Content
Previous De mooiste plekjes van Peru
Next Dit zijn de badmode trends van 2022!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: