Zit jij midden in een verbouwing of ben je simpelweg toe aan een nieuwe kleur op de muur. Voorstrijk kan dan nog wel eens nodig zijn om het ideale resultaat te bereiken. In dit artikel lees je wanneer je voorstrijk moet aanbrengen, hoe je dat moet doen volgens de muurverffabriek. Zo weet jij straks precies hoe je in jouw huis aan de slag moet gaan. 

Wat is voorstrijk precies? 

Het kan zijn dat de muur waar jij verf op wil aanbrengen een zuigende werking heeft. Dat betekent dat als je gaat verven met een kleur, de verf eigenlijk wordt opgezogen door de muur. Dat leidt ertoe dat wanneer de verf is opgedroogd, je uiteindelijk niet de kleur krijgt die je in gedachte had. Zonde van de verf en zonde van de muur. Om dit te voorkomen kan je voorstrijk muurverf gebruiken. Dat vangt als het ware de zuigende werking van de muur op en zorgt ervoor dat de verg minder snel afbladdert. 

Waar moet je voorstrijk aanbrengen? 

Je kan helaas niet vanaf het oppervlakte zien of jouw muur last heeft van deze zuigende werking. Dit moet je daarom controleren voordat je weet of je voorstrijk moet aanbrengen. Deze controle voer je uit met een spons of natte doek. Als je deze over de muur haalt moet je goed in de gaten houden of het vocht snel wordt opgezogen. Gebeurt dat? Dan weet je dat je voorstrijkmiddel moet aanschaffen. 

Hoe breng je voorstrijk aan? 

De beste manier om voorstrijk aan te brengen is door een roller te gebruiken. Je kan daarentegen ook een plantenspuit gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je geen nieuwe producten hoeft te kopen, je hebt namelijk vast wel een plantenspuit in huis liggen. Deze optie neemt wel veel tijd in beslag en heeft vooral het beste effect op kleine muurtjes. Op grote muren kan je nogal eens je vergissen in de hoeveelheid voorstrijk die je aanbrengt en dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk alsnog kleurverschillen hebt. Een kwast of roller wordt dus aangeraden.

Voorstrijk kan je ook gebruiken met een kleurtje. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk je muur goed primet en verft in één. Als je uiteindelijk met de juiste kleur erover heen gaat, heb je een veel dekkender effect en hoef je vrijwel geen strepen te verwachten. Uiteindelijk heb je met voorstrijk een prachtig egaal effect en kan jij ultiem genieten van de nieuwe kleur in jouw huis. 

Show Full Content
Previous Met deze tips ga jij veilig op weg
Next Een persoonlijk cadeau geven met kerst dit jaar

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d