Laat ik voorop stellen dat ik een groot liefhebber van Sinterklaas ben. Ik hou van pepernoten, ik geniet van de voorbereidingen en ik ben blij dat ik in Zwitserland een stuk minder gezeik meekrijg over die zwarte pieten discussie. Ik kan niet wachten totdat we volgende week in Nederland zijn en de kinderen weer wat mee kunnen geven van Sinterklaas. We gaan zelfs op bezoek bij het Sinterklaaskasteel. Maar waarom dan toch zo weinig blogs over Sinterklaas? Gewoon omdat ik al die andere blogs over Sinterklaas al zat ben… Er wordt genoeg geschreven over de goedheiligman. Ik kan echt geen enkel invalspunt meer verzinnen dat dit jaar nog niet is voorbij gekomen en nee, er valt dan ook niks te winnen bij mij. 

Sinterklaas en kerst via shutterstock

Kerstmis

Vandaar dat ik me de laatste weken, met de kerstfilms op Netflix en die mooie kerstcommercials, lekker richt op kerstmis. Want naast Sinterklaas is kerst ook echt een hele fijne tijd. De tijd die hier in Zwitserland vanaf 1 december van start gaat. Dan worden iedere zondag de Adventskaarsen ontstoken en is iedere dag van de week hier in het dorp een huis mooi versierd. December is een mooie maand. Er zijn verschillende gezellige activiteiten vanuit de diverse verenigingen georganiseerd. We gaan met elkaar naar kerstmarkten en omdat je veel meer binnenzit, is het ook een echte familietijd. 

Ik kijk uit naar Sinterklaas en daarna gaan we vol voor de kerst! 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous De mooiste kerstcommercials van 2018
Next Vet tof! Om de week met school een ochtend in het bos

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close