Drie jaar geleden moesten we ieder weekend Eva op sleeptouw nemen om maar te wandelen. Elk weekend gingen we erop uit. Niet alleen omdat ik doordeweeks mij opgesloten voelde in het dorp, maar ook om Eva voor te bereiden op dat wat ging komen. Het lopen naar school. Iedere dag en soms twee keer per dag berg op en af. Voor een meisje dat niet graag liep, liever lui dan moe was, zou dat een enorm drama worden. Daarom gingen we veel wandelen. Iedere keer een stukje verder. Niet dat het na een jaar makkelijker was voor haar om naar school te lopen, maar het drama was gelukkig ook niet zo groot.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we het wandelen ontdekt. We lopen vrijwel ieder weekend een lekker stuk met de dames. Oke, ze moeten wel een doel hebben tijdens de wandeling, maar ze gaan met veel enthousiasme mee. Ze praten ook met veel enthousiasme over het wandelen. Wat we hebben ontdekt, waar we zijn geweest, welke vragen er tijdens de tocht werden gesteld. Let wel, we nemen heel vaak kinderroutes. Deze geven namelijk voldoende afleiding bij lange wandelingen en wij vinden het ook leuk. Wandelen is leuk, maar je moet wel een doel hebben!

Wandelen in de buurt

Ook in de vakantie proberen we er veel op uit te trekken. Je hoeft niet ver weg te gaan om mooie plekjes te ontdekken of te herontdekken. In de buurt bij ons, een dorp verder, heb je Schloss Blatten zitten. Een oude ruine, meer is het niet. Maar wel met een leuke wandelroute door het bos. Dat deden we vorige week en ik maakte uiteraard foto’s van mijn leuke berggeiten!

 

Show Full Content
Previous Doorslapen? Dat is toch echt kind-afhankelijk!
Next Ga in de herfstvakantie naar LEGO World 2017

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: