Wanneer je in de beauty wereld bekend bent, zullen de verschillende soorten nagels je wel bekend voorkomen. Bekijk de site van Yinger bijvoorbeeld eens. Op deze site zul je verschillende soorten gellak sets, gelnagels en nagellak tegenkomen. Maar wat is precies wat? En waarom zou je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende gellak sets in plaats van normale nagellak? Hieronder wordt kort toegelicht wat het verschil tussen verschillende soorten nagels precies is en wordt er vooral gefocust op de gellak sets zelf. Want wat zijn gellak sets precies? En hoe werken deze sets precies? Deze vragen worden hieronder beantwoord voor jou. 

Hoe werkt gellak?

Gellak wordt eigenlijk ook wel eens semi-permanente nagellak genoemd. Verschillende begrippen worden vaak gecombineerd met deze vorm van nagellak. Begrippen zoals soak off gel en gelish bijvoorbeeld. Gellak verschilt op verschillende vlakken toch best wel veel van nagellak. De manier waarop het wordt aangebracht verschilt namelijk al enorm veel. Maar wat zijn de verschillen tussen gellak en nagellak precies? En wat zijn de voordelen van gellak of wat zijn de voordelen van nagellak? Het is begrijpelijk dat je dit soort vragen stelt. In de beauty wereld zie je namelijk soms door de bomen het bos niet meer. Welke nagellak past eigenlijk het beste bij jou?

Aanbrengen van gellak

Gellak wordt op een hele andere manier aangebracht dan normale nagellak. Gellak wordt namelijk uitgehard onder een lamp. Deze lampen zijn vaak uv lampen of led lampen. Deze lampen zorgen ervoor dat de nagellak, dat bestaat uit gel, uitgehard wordt waardoor het strak en goed blijft zitten op de nagels zelf. Gellak is wel hetzelfde qua aanbrenging wanneer er naar het kwastje gekeken wordt. Zowel normale nagellak als gellak worden namelijk aangebracht met een kwastje uit een nagellakpotje. Hier hoef je dus niet bang voor te zijn. Wanneer je overstapt van normale nagellak naar gellak, is het wel aan te raden om een eigen lamp te bemachtigen. Deze lamp heb je namelijk veel nodig bij het aanbrengen van gellak waardoor het voordelig is wanneer je zo’n lamp voor jezelf hebt.

De lamp en het aanbrengproces

De lamp wordt namelijk meerdere keren gebruikt bij het aanbrengen van gellak. Je zult namelijk eerst een basecoat moeten aanbrengen. Deze basecoat heb je soms ook nodig bij normale nagellak dus daar zal je niet veel verschil in merken. Het verschil zit hem in het proces erna. In plaats van dat je je nagels laat drogen in de lucht, zul je je nagels onder een uv lamp of een ledlamp moeten plaatsen. Deze lamp verhardt jouw nagellak waardoor de gellak goed en stevig blijft zitten. Na de basecoat zal je verschillende lagen gellak aanbrengen op je nagels. Elke laag van gellak zal weer moeten drogen en verharden onder een uv lamp of led lamp. 

Voordelen van gellak

De voordelen die gellak met zich meebrengen zijn het niet afbladderen van de nagellak en de langere tijd dat het op je nagels blijft zitten. De gellak is namelijk steviger dan een simpele nagellak. Dit zorgt ervoor dat de gellak niet na elke dagen zal afbladderen maar juist meerdere weken zal blijven zitten. Dit is enorm voordelig voor jou en voor je portemonnee. Je moet misschien aan het begin wat meer investeren in een lamp en goede gellak maar dan heb je er ook zeker wat aan in de toekomst.

Show Full Content
Previous Geef je interieur een persoonlijke touch met muurstickers
Next Waarom iedereen oranje kleding in huis moet hebben

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close