Zo, vrijdagavond is blogavond. De leukste blog van de week. Het weekoverzicht! Even terugdenken aan de afgelopen week, wat deden we ook alweer. Nou ik kan je vertellen, we deden genoeg!

Zaterdag gingen we na de lunch naar de stad. In Hoogvliet kwam Brandweerman Sam en daar wilde Eva graag naar toe, het was helemaal feest daar. Naast een kermis(je) was er ook een ballonnenman, een indianentent waar je geschminkt kon worden (‘ik wil niet geschmonken worden’), muziek, Amerikaanse auto’s en er trad nog een dansgroep op. Maar wat was het koud en aangezien ik echt nog niet in mijn oude zomerjas pas, kocht ik dus gauw nog een nieuwe jas bij de C&A in de hoop dat hij volgend jaar véél te groot is!

happy meisje
happy meisje
wild thing
wild thing

‘s Avonds keken wij ook, net als de rest van Nederland, naar het Songfestival. Het nummer is niet mijn smaak en ik vond het tijdens de show zefs saai. Maar wat was het spannend toen The Common Linnets (wie heeft die naam bedacht) gewoon bovenaan stonden! Ondertussen vermaakte ik me ook met Twitter en alle leuke plaatjes die voorbij kwamen.
IMG_1538

Zondag was het Moederdag. Ik mocht uitslapen, dus Eva liep heel zachtjes naar Floris. Fluisterend zei ze: ‘Papa, wakker worden. Het is Moederdag en we moeten croissantjes bakken. Vandaag trek ik mijn trouwjurk aan, want ik ga met Percy trouwen. Kom je, je moet mijn baljurk van beneden pakken.’ En om hem aan te sporen zocht ze alvast zijn pet en zette deze op z’n slaperige hoofd. Het schatje. Ik mocht nog even lekker met Liza knuffelen. Om acht uur stond echter het ontbijt al klaar. Lief! Een mooie tekening, een pasta-ketting en een groot cadeau! Wat was dat nou? Het bleek uiteindelijk te gaan om een cybershot lens van Sony die op je telefoon gezet kan worden. In de lens zit alles, hij gebruikt alleen je telefoon als beeldscherm en opslagruimte. Wat een tof ding en een gave foto’s die je ermee maakt! Ik hou van gadgets, dus binnenkort een blog hierover! Voor mezelf had ik een armband gekocht, maar daar heb je afgelopen week al alles over kunnen lezen.

leuk zo'n nieuwe gadget!
leuk zo’n nieuwe gadget!

Na Liza’s slaapje gingen we die middag naar mijn ouders. Nadat iedereen Liza weer had bewonderd, op schoot had gehad en nichtje Jasmijn zo trots als een pauw een flesje gaf, viel Liza als een blok in slaap. Mijn vader had allemaal lekkere broodjes gemaakt en we hadden een hele gezellige avond zo met elkaar.
IMG_1601

details :)
details 🙂
Ik heb geen idee wat we maandag deden. Het was vast niet veel bijzonders. Op dinsdag was het eindelijk weer weer om naar buiten te gaan. Liza keek haar ogen uit. Mooi om te zien!
spannend!
spannend!
‘s Avonds hadden we spits hier. Ik had mijn eerste vergadering na bevalling en het was het handigste als Eva in ieder geval om 7:15 op bed zou liggen. Maar net als alle andere nachten, besloot ze ook deze avond lekker te gaan stieren. Arme Floris, maar… Ze lagen allemaal op bed toen ik weer thuis kwam, dus hij heeft het prima gedaan!
Woensdagochtend gingen we zwemmen, maar eerst een knuffelsessie tussen de zussen. Wat zijn ze toch gek op elkaar.
De zusjes in Eva's bedje.
De zusjes in Eva’s bedje.
Ik bracht Liza naar Kim om met Eva te gaan zwemmen. Eva had helemaal geen zin om vooraf nog koffie te drinken, naar het zwembad wilde ze. Na een half uur vrij zwemmen en flink oefenen, begon de les. We hebben ongeveer tien lessen gemist en dus heeft Eva nog wat in te halen. Maar wat pikt ze het goed op. Ik vraag de juf gewoon of ze het nog even één-op-één voor wilt doen bij Eva en na één keer samen oefenen had ze het steeds al goed voor elkaar. Drijven met je neus in het water (‘tel jij tot 5 mam?’) en drijven op de rug. De schoolslag met benen ging weer super (kikkertje, visje, hap) en ook op haar rug kwam ze goed vooruit. Nog een paar lessen voor het zwemmen voor haar tweede diploma en zo zijn we weer een stapje verder bij de zwemlessen vanaf haar vierde jaar. We lunchten bij Kim en terwijl Liza heerlijk sliep in de kinderwagen, vermaakten Eva en Lars zich prima buiten.
16mei 001
Donderdag zou het heerlijk weer worden en we hadden dus een dagje Efteling gepland. We hebben een abonnement en daar moet je natuurlijk van profiteren. Broer Thomas ging ook mee, zo waren we wat flexibeler voor Eva en konden we Liza delen. Het werd een rustige dag. We liepen op ons gemak door het sprookjesbos en Eva scoorde haar eerste sticker in het Sprookjesboomtheater. Na de lunch en Liza’s voeding, scoorde Eva haad tweede sticker bij een dansoptreden van Roodkapje en Assepoester. Daarna gingen we nog naar Raveleijn en ging Eva voor het eerst de bobslee (‘wopslee’) in. Thomas moest ‘s avonds weer werken, dus om vier uur gingen we weer naar huis.
eftlngWe maakten onderweg nog een tussenstop bij opa en oma. Ik had nog zo gezegd dat we niet mee zouden eten. Drie keer raden dus wie er aan de asperges met zalm zaten die avond 🙂
Even poseren nadat Oma de Jackpot had!
Even poseren nadat Oma de Jackpot had!
Donderdag op vrijdag was een heerlijke nacht. Liza ging uiteindelijk rond half tien slapen en werd pas na zessen wakker. Wat een heerlijkheid! Vrijdag werkte ik terwijl Eva op school zat en Liza in de kinderwagen sliep. Ik werkte na de lunch door, Eva wilde niet naar buiten. Was niet zo lekker en ik dacht dat ze aan het eind van de middag toch nog wel naar buiten zou gaan met haar buurjongen. Dus ook ‘s middags kon ik nog wat doen, niet te lang want Liza wilde niet zo erg slapen. Zoals verwacht kwam Percy spelen en ik vulde een aantal emmers met water, plezier gegarandeerd! Na de frietjes en een ijsje dook Eva met Liza in bad en had Eva eigenlijk geen verhaal nodig om in slaap te vallen. Ze was zo moe. Hoop dat ze morgen wat uit gaat slapen, ze heeft het zo nodig. Liza sliep na het badje ook direct, maar was helaas na een half uur weer klaarwakker. Ach ja, je kunt niet alles hebben 🙂
Mijn werksetting buiten, handig zo'n wipstoel bovenop de tafel!
Mijn werksetting buiten, handig zo’n wipstoel bovenop de tafel!
vriendjes
vriendjes
De vriendjes eten frietjes, hoewel Eva liever zou slapen
De vriendjes eten frietjes, hoewel Eva liever zou slapen
Onze wakkhond. Mello is een Spaanse Mastiff.
Onze wakkhond. Mello is een Spaanse Mastiff.
In de onderbroeken!
In de onderbroeken!
Liza geniet met volle teugen van het buiten zijn
Liza geniet met volle teugen van het buiten zijn

En nu maak ik me op voor weer een drukke week, hoewel de agenda nog leeg is. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om het weekoverzicht te lezen en door mijn foto’s te scrollen!

Show Full Content
Previous Wat is ze toch leuk!
Next Een doorslapend gupje, daar hou ik van

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close