Donderdagavond – de dag voor vetrek! 

Een weekend naar Berlijn. Een weekend waar ik me enorm op verheug,  al is het alleen maar omdat het 3,5 jaar geleden is dat ik voor het laatst een heel weekend weg was. Helemaal alleen, met mezelf (en gelukkig een hoop lieve meiden die ik tot nu toe alleen van Facebook ken).

Alleen die stress vooraf he. Kinderen moeten verzorgd achtergelaten worden en misschien nog wel belangrijker; wat neem ik mee? Het wordt een citytrip, dus goede schoenen. Voor de avonden met etentjes, moet er ook wat anders mee. Onder een jurkje kunnen geen gympen (bij mij!). De laarzen gaan daarom ook in de koffer. De fijnste gympen stinken, waar zijn mijn andere oude schoenen?

Is alles geprint? Treinkaartje, boardingspassen en de voucher voor de Welcomecard, zodat ik me niet om het vervoer in Berlijn hoef te bekommeren. Check, check, dubbelcheck. Van dit soort dingen krijg ik echt buikpijn. Zat ik maar alvast bij de gate, dan is alles goed gegaan en heb ik echt vakantie! Ik trek snel de paspoorten en Zwitserse passen van de kinderen uit mijn reisportefeuille en besluit daar al mijn belangrijke reisbescheiden in te doen. 

“Floris, de passen van de kinderen liggen bij de schildpad!” 

En ik besluit gelijk maar door te gaan:

“Eva hoeft niet naar school vrijdagmiddag. Liza gaat morgen om 9:15 uur naar de buurvrouw en komt om 10:45 weer thuis.  Haar eten zit al in d’r gymtas. Vergeet geen brood en yoghurt te kopen voor maandag.” Volgens mij gaat mijn geschreeuw bij hem het ene oor in en het andere oor er weer uit.

Om 22 uur ben ik wel klaar met pakken en besluit nog snel gebruik te maken van het Boekenweekgeschenk aanbod van Paypal: ruim een week gratis toegang tot bookchoice. Ik download twee boeken en besluit mijn bed op te zoeken.

Morgen vertrek ik. Ik stuiter! Maar ben ook relaxed. Ik heb alles gedaan om rustig twee dagen weg te gaan. Floris en de meiden redden het samen wel en ik, ik red het heus ook wel!

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Eva wordt 6!

27 september 2016
Close
%d bloggers liken dit: