Na een week in Zwitserland vertrokken we vorige week zaterdag op tijd naar Frankrijk. Het weer was super, dus we hadden veel zin in een paar dagen zwembad en niksen. Na ruim 3 ,5 uur rijden, de nodige stops en helaas ook enkele files deden we eerst de boodschappen. Op het menu stond de komende dagen BBQ, van het Franse eten genieten Floris en ik altijd enorm en we hadden dan ook een kar vol lekkers. Het meeste ging ook weer in de auto mee terug naar huis. Lekker!!!
De dagen in Frankrijk sliepen we in een grote safaritent. Groter dan een normale stacaravan, ik miste alleen de magnetron (toch handig met babyvoeding) en een eigen wc. Gelukkig zaten we wel dichtbij zo’n toiletgebouw en het lopen met een wc-rol is (thank god) verleden tijd!
‘s Middags sprongen we gelijk het zwembad in. Het was druk, daardoor konden we Eva niet gelijk echt vrij laten, maar ze vond het prima. Zwembandjes om haar armen en een ring om haar midden van Mickey Mouse Clubhouse en Eva genoot. Na een lekkere bbq lagen de dames er wel laat in, maar het was tenslotte vakantie!

Van het mooie Zwitserland naar het fijne Frankrijk
Van het mooie Zwitserland naar het fijne Frankrijk
Zondagochtend waren we er vroeg uit, dat wil zeggen Eva en ik. Floris kwam iets later de tent uit, maar het was nog voor achten. Om tien uur ging het zwembad open en doken we erin. Liza sliep, werd wakker en viel weer een keer slaap. Toen zij weer toe was aan een nieuwe fles, gingen we naar onze tent en besloten we uit de zon te blijven. We pakten ons picknickkleed en verhuisden naar de overkant. Daar was een flink stuk met schaduw. Gezellig hoor, lekker lunchen met elkaar. Spelen met Liza met af en toe een dut. Om een uur of 4 was het plan om weer terug te gaan naar het zwembad, maar omdat Eva echt stikchagrijnig was gingen we even daarvoor op verkenning. En wat bleek, ergens naast de camping was een groot recreatiemeer! Geen zwembad die middag, maar een plons in ‘t lekkere water! Leuk! Eva was trouwens niet de enige die chagrijnig was, Liza was zondag ook niet de makkelijkste. De ontwikkelingen stapelden zich op en naast dat ze probeerde te draaien, lukte het haar ook ineens om echt haar vingers te pakken en te sabbelen. Gelukkig klaarde haar humeur goed op na een goede poepbroek. Het leven van een kind kan zo makkelijk zijn!
20140613-214327-78207023.jpg
Maandag was het plan om te gaan waterfietsen, maar er was niemand te bekennen bij de verhuur van de waterfietsen. Daarom doken we toch maar het zwembad in. Eva had de glijbaan ontdekt en ze mocht op een gegeven moment alleen de glijbaan af. Wat voelde ze zich stoer en wat had ze een lol. Na een lunch op onze schaduwplek, gingen Eva en Floris kanovaren. Zij hadden het lekker koel, terwijl ik gewoon niet meer wist waar ik het zoeken moest. De duik in het zwembad was dan ook weer erg lekker. Om half 7 ging het zwembad tot grote teleurstelling van Eva (en van ons) dicht en kwam er langzaam een eind aan onze vakantie. Na de laatste bbq moesten we aan de bak om alles in te pakken. Eva kon niet slapen en ‘hielp’ mee… Fijn hoor, zo’n hulpje. Het schoot lekker op 😉

20140613-214327-78207237.jpg
Dinsdag zaten we om 8 uur in de auto en kwamen we rond half 6 thuis. Een lange zit, we hadden wat file en ook Liza zorgde voor veel stops. Liza is er gewoon klaar mee na 1,5 uur en wil dan weer aandacht. Helemaal terecht en natuurlijk moesten we nog ontbijten en lunchen. De rit duurde en duurde maar. Die avond mocht ik gelijk aan de bak voor DatWillik. Hoppa!

Ik denk dat ik nog nooit zoveel was bij elkaar heb gezien. Woensdag was ik dan ook de hele dag aan het wassen. Wat is dat huishouden toch een pestwerk! Gelukkig had ik babyknuffelhulp van Marina! Daarbij deed ik de dames in bad en vond Liza het eindelijk leuk om in de aquasit te zitten. En zoals je op de foto ziet, was ook het babyalbum van Liza klaar. Hij is tof geworden.

quality time
quality time
Donderdag was weer zo’n gekke dag, ik kwam weereens nergens aan toe en moest zoveel dingen doen. Daarom besloot ik maar, na de lunch met haring, naar de speeltuin te gaan. Huishouden-ontwijkend-gedrag! Dat doe ik vaker, gewoon de boel de boel laten.
20140613-214327-78207653.jpg
Vrijdag deed ik dan eindelijk iets in huis (en tuin) en kwamen Roos en Debby ’s middags op bezoek. Ik had het zwembad uit de schuur gevist en de dames hadden de grootste lol. En zoals altijd bij Roos en Eva het geval is, ze hadden steeds ruzie om niks en vijf minuten later waren ze dan weer samen aan het geiten. En wat deed ik nog meer vrijdag? Jaaaaa! Wij keken voetbal! Woehoe!!!!
Spetterpret
Spetterpret

Tot volgende week!

Show Full Content
Previous Heksensoep à la Eva
Next Niet alles is wat het lijkt. De ‘magie’ van de film

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close