Hoewel vakantiegangers vooral in de zomer erop uit trekken, is de herfst bij uitstek een periode waarin sightseeing de moeite waard is. Bomen verkleuren in allerlei tinten oranje en rood wat de omgeving sprookjesachtig doet lijken en de drukte van het hoogseizoen weet je in de herfst mooi te omzeilen.

Ben jij ook een vaste vakantieganger in de herfstperiode? Dan zal je ongetwijfeld een tas met essentials inpakken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je reis. Naast de dikke truien, lange broeken en warme sokken mogen deze 4 items namelijk niet in jouw tas ontbreken.

1. Een complete toilettas

Een toilettas vergeten mee te nemen op vakantie? Dat klinkt niet als iets dat je thuis laat liggen. Toch is het handig om je toilettas ver voor je reis vast klaar te zetten. In je beautycase stop je namelijk allemaal belangrijke items, waar je vaak pas aan denkt op het moment dat je het nodig hebt. Zo is een tekentang of brandwondenpleister niet iets wat je direct te binnen schiet. Een tandenborstel, kam en haargel zijn dan weer geen producten die je een paar weken van tevoren in je toilettas stopt, want deze items heb je nog vaak nodig. Laat deze liever op de plek liggen waar je ze gewend bent te pakken; anders vergeet je deze spulletjes juist vlak voor vertrek.

2. Lenzen en lenzenvloeistof

Net als alle andere verzorgingsproducten zijn je lenzen en lenzenvloeistof onmisbaar in je toilettas. Toch vereist deze essential meer aandacht dan de andere verzorgingsitems in je beautycase. Niet alleen is het namelijk jammer om alle bezienswaardigheden op je vakantiebestemming slechts wazig te kunnen zien; het dragen van de juiste contactlenzen is bovendien uiterst belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Zo kun je tijdens een reis vanwege hygiƫne beter daglenzen dragen dan maandlenzen en is een bezoekje aan de opticien voorafgaand aan de trip geen overbodige luxe. Stel je voor dat je nieuwe lenzen nodig hebt, maar lenzen kopen op vakantie ontzettend ingewikkeld blijkt te zijn. Kortom, wees niet nalatig met het dragen van je lenzen en zorg voor goede oogverzorging voor, tijdens en na je reis.

3. Multifunctionele rugzak

Backpacken is de afgelopen jaren steeds meer in trek, waardoor je ook steeds meer rugzakken kunt vinden op het internet. Desalniettemin maakt dit het niet eenvoudiger om een fijne tas uit te zoeken, want waar moet je beginnen? Afhankelijk van de duur en het doel van je reis, kun je bepalen welke rugzak handig is om jouw lenzen, toilettas, kleding en andere essentials in op te bergen. Neem je bijvoorbeeld een koffer mee, dan hoef je geen reusachtige backpack mee te sjouwen. Kies jij echter voor een avonturistische reis door de bergen en over smalle paadjes? In dat geval kun je je koffer beter thuislaten en een tas uitzoeken met handige vakjes en een apart vak voor je schoenen.

4. Bakjes, zakmes en schoonmaakdoekje

Is je backpack gepakt, zijn je lenzen bezorgd en ben je klaar voor je rondreis? Het laatste wat dan niet in jouw tas mag ontbreken zijn handige opbergbakjes, een zakmes met van alles erop en eraan en een schoonmaakdoekje om alles netjes te kunnen houden. Wat als je namelijk te veel gekookt hebt en de restjes wil bewaren? Of als je midden in het bos een maaltijd wil klaarmaken? Door voorbereid op pad te gaan, kom je minder snel voor onaangename verrassingen te staan en verzeker je jezelf van een prettig avontuur.

Show Full Content
Previous Hotspots in frankrijk
Next Met deze tips ga jij veilig op weg

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close