Heb je eindelijk een keuze kunnen maken uit een nieuwe auto of een tweedehandse wagen, welke kleur, welk merk en wat voor model. Dan komt het volgende keuzemoment om de hoek kijken. Met welke dekking wil je je auto verzekerd hebben?

Drie soorten autoverzekeringen

Je hebt drie verzekeringen: De WA verzekering, waarbij alleen de schade die je door jouw schuld aan anderen toebrengt gedekt is. Met de WA+ is ook (beperkt) schade aan je eigen auto verzekerd, denk hierbij aan ruitschade. Met de All Risk verzekering ben je ook verzekerd als je zelf schade aan je auto maakt bij een ongeluk.

Welke autoverzekering kies ik

Over het algemeen kiezen de mensen die een nieuwe auto hebben gekocht of een auto hebben die tot 6 jaar oud is, voor een All Risk verzekering. Heb je een oudere auto – zoals wij –  bijvoorbeeld 6 tot 10 jaar oud, dan kiezen de meeste mensen voor een WA+ verzekering. Bij een auto die meer dan 10 jaar oud is, kiest men vaker voor een basis WA verzekering. Wil je beter beschermd zijn, kies dan voor extra modules.

Extra modules bij je verzekering afsluiten 

Bij Centraal Beheer is het echter ook mogelijk om extra modules af te sluiten. Bijvoorbeeld voor pechhulp in Nederland, maar er is een ook een extra module voor pech in het buitenland. Zo kun je als je pech hebt in het buitenland rekenen op personenvervoer terug naar Nederland en wordt eventueel ook je auto terug naar Nederland vervoerd. Je kunt je ook verzekeren met een No-claimbeschermer. Dan behoud je je no-claim korting, als je 1 schade per jaar meldt. Je schade wordt gewoon betaald zonder dat je no-claimkorting en premie veranderen. Wel verandert je aantal schadevrije jaren. Als extra module bij je verzekering kun je ook Schadeverzekering inzittenden toevoegen, dan zijn de mensen die met je meerijden ook verzekerd bij een ongeluk. De module Rechtsbijstand verkeer en Medisch, zorgt ervoor dat je er bij een geschil niet alleen voor staat.

Wil je precies weten wat voor een verzekering bij je past, doe dan een check bij Centraal Beheer!

Show Full Content
Previous Waarom de meiden geen adventskalender krijgen
Next Serie Frauenlauf | Marina loopt virtueel mee!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d