Jaren geleden speelden wij het zo vaak. Het geluid van de neergaan van de klepjes kan ik me nog zo goed herinneren. Wie is het? want daar heb ik het natuurlijk over, heeft inmiddels vele gedaanteverwisselingen ondergaan, maar het uiteindelijke spel is daar gelukkig niet mee verloren gegaan.

Speelde je vroeger met een enkel bord en keek je steeds tegen de zelfde grote neuzen, gekke haren, zuinige mondjes en bijzondere hoofddeksels aan, inmiddels heeft het spel de nodige veranderingen ondergaan en heb je keuze uit meerdere mensen, dieren en vormen die je kunt raden. Allemaal gemakkelijk in je spel te schuiven.
IMG_9245-2

Ideaal cadeau voor de feestdagen

Ik mocht het spel Wie is het Extra testen met Eva. Zij weet niet beter dat ze het voor Sinterklaas heeft gekregen en dat wil ik graag zo houden. Want dit spel is echt een spel dat ideaal is voor de feestdagen. Gewoon een spel dat je graag wilt hebben in je kast.

Het voordeel van Wie is het? is vooral dat het spel niet zo oneindig lang duurt. Met de aandachtspanne van Eva (5 jaar)) een schot in de roos. Twee spelletjes Wie is het? en ze vraagt alweer of ze mag kleuren. Ze vindt het echter wel ontzettend leuk en nadat we het 1x samen speelden, kan ze het nu met gemak alleen. Natuurlijk moet je d’r wel even helpen, vooral met de focus erop te houden enne ‘blonde haren’? Ik zag een groot vraagteken verschijnen. Dus vertelde ik haar dat dat ‘gele haren’ zijn. ‘Oh zeg dat dan!”
IMG_9238-2

Wie is het Extra

Deze versie van Wie is het? is electronisch. Heel veel anders dan de originele Wie is het, is het niet. Maar je moet wel eventjes opletten. Ook heeft deze versie een zestal kaarten met gezichten en grappige figuren die je in het staande bord kunt steken. Je kiest zelf degene uit die je tegenstander moet raden en vergrendelt deze met een slot (klik en klaar). Het spel gaat verder zoals je gewend bent. (of je kiest voor om tegen de klok te spelen voor nog meer plezier!)

“Heeft jouw figuur blonde haren?”
“Is jouw poppetje donker?”

IMG_9247-2

Weet jij wie je tegenstander is? Met de sleutel die bovenin het spel gestoken is, kun je uiteindelijk raden wie je tegenstander heeft. Je hoort in eerste instantie een tromgeroffel en wanneer je het juiste kaartje geraden hebt, dat wil zeggen de sleutel in het karakter van je keuze hebt gestoken, dan hoor je luid gejoel en geklap. Gewonnnen!

Wie is het kost 37,95 bij bol.com

Show Full Content
Previous Douane regels in Zwitserland
Next De kerstfoto’s die het niet werden…

1 thought on “Wie is het?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close