Wij hebben wat betreft wintersport echt het verkeerde land uitgekozen. Wij kunnen namelijk niet skiën, niet snowboarden en echt rodelen of sleetje rijden hebben we ook nog niet gedaan met zijn allen. En dan nog maar te zwijgen van sneeuwschoen wandelen of langlaufen!

Ik mis het.

Ik kan namelijk in de winter niet met mensen mee, ik kan nergens over meepraten. Ik heb geen flauw idee hoe het op de skipistes werkt. Ik weet niet eens waar je leuk kan skiën. Om me heen krijg ik van alles aangeboden van ski’s tot skischoenen, maar wanneer moet ik dat dan gebruiken? Hoe weet ik wat ik nodig heb enne… ik heb eerlijk gezegd geen idee wanneer en of we überhaupt een keer gaan skiën.

Neem mij maar mee aan het handje

Met dit soort dingen ben ik echt erg. Neem mij maar mee aan het handje. Vertel me precies hoe ik vanaf het begin wat moet doen. Wat ik in huis moet halen, wat ik aan geld nodig heb om op de skipiste te komen, hoe ik met een lift om moet gaan, hoe ik überhaupt de ski’s aankrijg en van de berg afglijd.

Het liefste gaan we volgend jaar tijdens de Skiferien, die valt hier in de laatste week van januari, met ons vieren richting een skigebied. Waar we allemaal aan het handje gehouden worden en leren skiën. Ik zou het fantastisch vinden om mijn meiden in zo’n klasje te doen en dat ze dan na 4 dagen gewoon van zo’n bergje afglijden. Ik zie mezelf al als trotse moeder daaronder aan de berg staan en te genieten. Ik zie mezelf ook wel van zo’n bergje afgaan. Misschien wat krampachtig, misschien gepaard met een hoop gegil, misschien doe ik het ook maar 1 keer. Maar ooit sta ik ook op de ski’s en kan ik ook meepraten met de rest hier.

Kan jij wel skiën en heb je tips voor me?

Beeld Wintersport via Shutterstock

Show Full Content
Previous Shooter! Het is weer tijd om te binge-watchen op Netflix
Next Vrolijk je ramen op met raamtekening.nl

10 thoughts on “Wij hebben wat betreft wintersport echt het verkeerde land uitgekozen

  1. lieverd gewoon doen, ik ben een schittert eerste klas met hoogte en diepte vrees maar het is echt zooooo leuk,..en natuurlijk zooi mooi,…

  2. Het skieen leerde ik ook pas op mijn 28. Terwijl ik met een prive skileraar stond te oefenen op de beginners helling kwamen de 3, 4 jarige met de speen nog in hun mond aan mij voorbij en een lol dat deze om mij hadden! ⛷⛷
    Gewoon doen het is echt een mooie sport, zeker als de kids het ook leren, samen de berg af.
    Succes!!

  3. Marliek, je oue tante was ook in de twintig toen ze met skieen begon. Omdat ik toen in Ch. woonde, leerde ik het heel snel. Elk vrij weekend in de winter oefenen. Zo snel mogelijk beginnen. Je zult heel veel plezier hebben. En het is ook nog gezond. Ik ben begonnen in de Flumserbergen. Niet ver bij jou vandaan. Je moeder heeft ook de eerste skipogingen gedaan in de Flumserbergen en skiede mij na een week voorbij. Voir de kinderen is het zoo leuk.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: